Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда уз подршку навијача савладала Војводину

За услове српског хокеја, солидно попуњена Ледена хала Пионир, била је поприште дербија између Црвене звезде и Војводине у оквиру регионалног ИХЛ такмичења. Гости из Новог Сада су се након победе над Сиском понадали да могу до победе и против Црвене звезде, али су им Звездини оклопници брзо распршили све снове и заслужено су забележили још једну победу против Војводине.

СКХЛ Црвена звезда – ХК Војводина 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

Први период је био изузетно динамичан, а Звездини оклопници су били бољи и агресивнији, мада, руку на срце, у неколико наврата су хокејаши Војводине долазили сами пред гол Ранковића, али је голман црвено-белих заустављао њихове покушаје. Са друге стране Звезда је створила доста солидних прилика које није искористила, али је награда дошла у последњој минути овог периода када је Андреј Цвик , на асистенцију Душана Јанковића, погодио мрежу голмана Падалисте за заслужених 1:0.

Друга трећина је такође била веома добра, а и она је припала Звездиним оклопницима. Звезда је повела са 2:0 голом Игора Митровић (асистенција Андреј Цвик), али је несмотреном одбраном у истом минуту дозволила Војводини да смањи на 2:1 (Милош Пушац). Ипак, бољу игру црвено-бели су крунисали у тренуцима када су имали играча мање. Стрелац за 3:1 је био Павле Подунавац (асистенција Марко Драговић). 

Последња трећина кренула је нечим што се у последње време није виђало у Пиониру. Наиме, мања група навијача која је дошле на хокеј, чекајући дуел Звездиних кошаркаша у Евролиги), започела је навијање, а Звездини хокејаши су им експресно узвратили четвртим голом. Стрелац за 4:1 био је Душан Јанковић (асистенција Марко Драговић). Наставиле су обе екипе са јаком и динамичном игром, а Звезда је на седам минута пред крај меча, преко Лазара Лештарића (асистенција Јанковић – Цвик), дошла до вођства од 5:1. Ношени одличним навијањем, Звездини оклопници су наставили са добром игром и запечатили су судбину гостију голом који је постигао Реља Јовановић (асистенција Вук Крављанац) за коначних 6:1.

Црвена звезда: Ранковић, Бодиш, Драговић (2 ас), Лештарић 1, Новаковић, Подунавац 1, Сабадош, Јанковић 1 (2 ас), Марковић, Младеновић, Шпањевић, Цвик 1 (2 ас), Јовановић 1, Крављанац (1 ас), Милошевић, Митровић 1, Стојановић. Тренер Никола Бера

Војводина: Гнип, Падалиста, Чурћић, Мирков, Н. Пушац, Томашевић, Ђорђевић, Бугарски, Грковић, Марковић, М. Пушац, Вучуревић (1 ас), Бјелогрлић, Ченгери, Јерковић, Радосављевић, Екмешчић, Милићевић, Николић, Обрадовић. Тренер: Владан Дроздик

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама