Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda deklasirana od odličnog Uniksa

Foto: Euroleague.net

Niko ne bi verovao da će Crvena zvezda ove sezone da izgubi meč u kome je postigla 78 poena. I ne samo da ga izgubi, nego da doslovno bude deklasirana i to na svom terenu. Do duše, desilo se nešto slično pre dva kola u Baskoniji, ali svu su to pripisivali umoru od derbija i putovanja. Sada? Sada nije bilo ničega što bi moglo da opravda ovakvo izdanje crveno-belih u utakmici u kojoj je Uniks slavio sa 98:78.

Do duše, moramo biti iskreni i reći da su gosti odigrali jednu fantastičnu utakmicu i da su zabeležili četvrtu uzastopnu pobedu u Evroligi, a podsetimo se da su nedavno deklasirali i mnogo skuplje timove od Crvene zvezde npr.Armani. Zvezda je jednostavno mlako ušla u ovaj meč i gosti su polako gradili prednost koju su crveno-beli uspeli donekle da sustignu u drugoj četvrtini, ali je to bilo sve od čete Dejana Radonjića.

Kako je krenulo drugo poluvreme, Uniks je ponovio izdanje iz prve četvrtine i tu je priči bio kraj. Veliki problem za crveno-bele u ovoj evroligaškoj sezoni predstavlja nekoliko stvari.

– Prva je da je Zvezda kasno dovela pleja i to Markovića koji jedno vreme nije igrao, pa će trebati vremena (više ili manje) da on uđe u onu formu koja se od njega očekuje. 
– Druga je ta da Zvezda još uvek ne dovodi igrača na poziciji centra što u mnogome predstavlja poteškoće za odbranu reketa kao i neke napadačke opcije.
– Treća stvar je da crveno-beli ove sezone nemaju izrazitog skorera. Pre dve sezone je to bio Beron, prošle Lojd, a ove se iz aviona vidi da Holins to nije. Utoliko je veći pritisak i na Ognjenu Dobriću koji, na neki način, kao da ne može da se nosi sa bremenom da treba da bude neko ko će biti prvi strelac i prvi šuter ekipe.
– Poslednja stvar su naravno povrede koje prate našu ekipu, ali i pored njih Zvezda je ove sezone pružala mnogo bolja izdanja.

U svakom slučaju, navijači su razočarani što se tiče trenutnog skora u Evroligi, ali i dalje je Zvezdin glavni cilj ABA liga jer (barem za sada, kako stvari stoje) ona je jedina koja pruža mogućnost igranja u Evroligi.

Najefikasniji u Zvezdinim redovima večeras je bio Ostin Holins sa 15 poena (6/6 za dva, 5 skokova), a pratili su ga Volters sa 13, Dobrić sa 11 i Kalinić sa 10 poena.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Skoči na traku sa alatkama