Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда декласирана од одличног Уникса

Фото: Euroleague.net

Нико не би веровао да ће Црвена звезда ове сезоне да изгуби меч у коме је постигла 78 поена. И не само да га изгуби, него да дословно буде декласирана и то на свом терену. До душе, десило се нешто слично пре два кола у Басконији, али сву су то приписивали умору од дербија и путовања. Сада? Сада није било ничега што би могло да оправда овакво издање црвено-белих у утакмици у којој је Уникс славио са 98:78.

До душе, морамо бити искрени и рећи да су гости одиграли једну фантастичну утакмицу и да су забележили четврту узастопну победу у Евролиги, а подсетимо се да су недавно декласирали и много скупље тимове од Црвене звезде нпр.Армани. Звезда је једноставно млако ушла у овај меч и гости су полако градили предност коју су црвено-бели успели донекле да сустигну у другој четвртини, али је то било све од чете Дејана Радоњића.

Како је кренуло друго полувреме, Уникс је поновио издање из прве четвртине и ту је причи био крај. Велики проблем за црвено-беле у овој евролигашкој сезони представља неколико ствари.

– Прва је да је Звезда касно довела плеја и то Марковића који једно време није играо, па ће требати времена (више или мање) да он уђе у ону форму која се од њега очекује. 
– Друга је та да Звезда још увек не доводи играча на позицији центра што у многоме представља потешкоће за одбрану рекета као и неке нападачке опције.
– Трећа ствар је да црвено-бели ове сезоне немају изразитог скорера. Пре две сезоне је то био Берон, прошле Лојд, а ове се из авиона види да Холинс то није. Утолико је већи притисак и на Огњену Добрићу који, на неки начин, као да не може да се носи са бременом да треба да буде неко ко ће бити први стрелац и први шутер екипе.
– Последња ствар су наравно повреде које прате нашу екипу, али и поред њих Звезда је ове сезоне пружала много боља издања.

У сваком случају, навијачи су разочарани што се тиче тренутног скора у Евролиги, али и даље је Звездин главни циљ АБА лига јер (барем за сада, како ствари стоје) она је једина која пружа могућност играња у Евролиги.

Најефикаснији у Звездиним редовима вечерас је био Остин Холинс са 15 поена (6/6 за два, 5 скокова), а пратили су га Волтерс са 13, Добрић са 11 и Калинић са 10 поена.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама