Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rukometašice poražene i u Novom Sadu za kraj jesenjeg dela ARKUS lige

Crvena zvezda je jesenji deo ARKUS lige završila bez pobede. U 11.kolu ARKUS lige, Vojvodina je savladala Zvezdine rukometašice – 34:24 (16:9). Prvenstvo se nastavlja 12.februara 2022.

Nisu uspele devojke koje sa klupe predvodi Slavko Krnjajac da pariraju domaćoj ekipi, čiji je trener Radan Rovčanin, bivši trener RK Crvena zvezda i u omladinskoj školi našeg kluba, u poslednjem meču jesenjeg dela ARKUS lige.

Imale su u drugom periodu drugog dela igre crveno-bele nekoliko prilika da smanje minus, ali nisu iskoristile dva sedmerca i dva pokušaja sa krila, i pored crvenog kartona za Jovanu Ristić, dok je Vojvodina bila sigurna na drugoj strani. Zvezda je imala ogroman problem u realizaciji u Novom Sadu, uz čak četiri promašena sedmerca.

Brzo su Novosađanke stekle prednost, povele 4:1 do 5.minuta, Crvena zvezda pokušavala održi priključak, što je uspevalo do 15.minuta a tada je Vojvodina serijom 7:0 prelomila utakmicu i povela 16:7. Četrnaest minuta bez gola Crvene zvezde, praktično ceo drugi deo poluvremena, post koji je prekinula Tamara Đurković u 29.minutu, a Jelena Kostrešević na isteku vremena pogodila za 16:9 pred poluvreme.

Istakla se u prvom poluvremenu Nevena Radojčić na golu Vojvodine sa 11 odbrana, utakmicu je završila sa 19 odbrana i dva sedmerca. Zvezda je ostala bez kapitena Jovane Ristić, koja je prestrogo dobila crveni karton u 40. minutu, a veliki problem sa realizacijom najbolje oslikava da je Aleksandra Mitić prvi gol postigla u 41.minutu. Imale su crveno-ele priliku da se približe u drugom delu drugog poluvremena, ali je na 23:16 Radojčićeva odbranila dva pokušaja Aleksandre Mitić, zatim Ivana Krća sa krila nije bila precizna, a Radojčićeva je odbranila i udarac sa sedam metara Tamare Đurković. Ana Marija Vulić i Tamara Žarković su donele dvocifrenu razliku Vojvodini, velikih 10 golova (26:16), a to Zvezda nije uspela da smanji u finišu. Dva gola su primile crveno-bele u za poslednjih 30 sekundi, Knežev je bila brža od sirene za konačnih 34:24.

Pet golova Jelena Kostrešević, četiri Ive Andrić, po tri puta su bile precizne Tamara Đurković i Ratka Šašić.

Naš tim očekuje utakmica finala Kupa Beograda protiv Radničkog sa Crvenog krsta, nakon čega će Vesna Bojković i Slavko Krnjajac imati veliki zadatak pred sobom u prolećnom delu sezone.

VOJVODINA – CRVENA ZVEZDA 34:24 (16:9)
Novi Sad, hala: SC „Slana bara“. Gledalaca: 100. Sudije: Spasoje Kolak (Kragujevac) i Spasoje Milošević (Jagodina). Isključenja: Vojvodina 12, Crvena zvezda 6 minuta. Crveni karton: Jovana Ristić (Crvena zvezda). Sedmerci: Vojvodina 3(3), Crvena zvezda 6(2).

VOJVODINA: Guteša, Vulić 4, Čaušević 4, Žarković 9(2), Lovrić, Đukić 2, Knežev 1, Lazić 5, Ivošević, Novosel, Veličković, Mijailović 4, Radojčić, Bošnjak 3, Zečević 2. Trener: Radan Rovčanin

CRVENA ZVEZDA: Mitić, Šašić 3, Petković 2, Momčilović 1(1), Ristić 2, Đurković 3, Ćorić, I.Krća 2, Jelić, Stašić, A.Krća, Nenadić, Vidić, Mitić 2, Kostrešević 5(1), Andrić 4. Trener: Slavko Krnjajac

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama