Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Mladost – Crvena zvezda 1:5 (1:1)

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali ekipu Mladosti u Lučanima rezultatom 5:1. Uprkos tome što su domaći poveli, viđen je sjajan preokret u režiji izabranika Dejana Stankovića, a ova utakmica će ostati upamćena po dva “het-trika”, gde je Aleksandar Katai to učinio sa golovima, a El Fardu Ben sa asistencijama. Pogađali su još Gelor Kanga i Mirko Ivanić čime je postavljen konačan rezultat. 

Mladost – Crvena zvezda 1:5 (1:1)
 
Stadion: „Gradski stadion“, Lučani.
 
Sudija: Nenad Minaković.
 
Strelci: Bojović u 9. minutu za Mladost, a Katai u 30, 54. i 65, Kanga u 59 i Ivanić u 61. minutu za Crvenu zvezdu.
 
Žuti kartoni: Obradović (Mladost).
 
Mladost: Kostić, Marković (od 46. Obradović), I. Milošević, Jovanović, Tumbasević, Mićević, Cvetković, Gordić (od 78. Radivojević), Hrkać (od 49. Perović), Bojović, Danoski (od 78. Babić).
 
Rezerve: Samčović, Kijevčanin, Babić, Milanović, Perović, Radivojević, Selenić, Obradović, Katanić. 
 
Crvena zvezda: Popović, Gobeljić (od 16. Gajić), Dragović, Eraković, Rodić, Petrović, Kanga, Ivanić (od 70. Krstičić), Katai (od 70. Stanić), Živković (od 21. Ben), Pavkov (od 70. Lazetić).
 
Rezerve: Gordić, Gajić, Pankov, Degenek, Krstičić, Stanić, Srnić, Ben, Vukanović, Lazetić.
 
Uprkos dobroj igri naših fudbalera od samog starta meča i tome što su pokušavali da bokovima stvore konkretnu priliku i povedu, domaći su došli do prednosti u devetom minutu kada se Bojović najbolje snašao u petercu posle kornera i pogodio. Krenuli su još ofanzivnije fudbaleri našeg kluba nakon primljenog gola, a već u 14. minutu moglo je da dođe do promene rezultata. Katai je driblingom odlično izborio poziciju za šut u kaznenom prostoru i snažno gađao dalji ugao, ali je golman domaćih bio dovoljno koncentrisan i poslao loptu u korner. Prinudno je morao da menja Stanković, pa je Gajić ušao na teren umesto povređenog Gobeljića. I Dragović je mogao da poravna rezultat u 19. minutu, kada je snažno „opalio“ sa velike udaljenosti, ali je ponovo intervenisao golman domaćih. Samo minut kasnije, ponovo su naši fudbaleri mogli da stignu do izjednačenja. Pavkov je sjajno uposlio Petrovića, koji se našao „oči u oči“ sa Kostićem i šutirao, ali je golman domaćih ponovo odbranio. 
 
U 24. minutu, Katai se našao u odličnoj prilici. Gajić je odlično istrčao kontru i poslao loptu do Kataija, koji je sa ivice kaznenog prostora iz prve šutirao, ali je i njegov šut završio u rukama Kostića. Šest minuta kasnije, konačno se isplatio trud crveno-belih. Ben je sjajno prošao po boku, i poslao oštru loptu u kazneni prostor, Katai se našao sam i nakon driblinga sa oko deset metara dobro šutirao u levu stranu gola za poravnanje rezultata. Napali su izabranici Dejana Stankovića još direktnije nakon postignutog gola, a priliku da dovede naš tim u vođstvo imao je Pavkov. Ben je uposlio Gajića koji je sjajno centrirao u šesnaesterac, gde je najviši u skoku bio Pavkov koji je sjajno šutirao glavom, ali je stativa sprečila promenu rezultata. Pretio je i Kanga pred kraj poluvremena udarcem sa distance, ali je njegov šut otišao preko gola. U nadoknadi vremena, zapretili su i domaći nakon kontre, ali je Gajić odlično reagovao posle dodavanja Jovanovića i sprečio promenu rezultata. U poslednjim sekundama prvog dela igre, Rodić je mogao da dovede crveno-bele do prednosti. Gajić je odlično centrirao na drugu stativu gde se našao Rodić koji je glavom gađao dalji ugao gola, ali je njegov šut završio nekoliko centimetara pored desne stative, pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom.
 
Konstantni pritisak izabranika Dejana Stankovića od starta drugog dela igre urodio je plodom u 54. minutu. Ponovo se Ben našao u ulozi asistenta, kada je sa levog boka odlično centrirao u kazneni prostor, a najviši u skoku bio je sjajni Aleksandar Katai, koji je pokazao da se i glavom snalazi pođednako dobro kao i nogom i preciznim udarcem u dalji ugao doveo naš tim do prednosti. Samo pet minuta kasnije, usledio je pravi „blickrig“ naših fudbalera. Prvo je Gelor Kanga u 59. minutu još jednom podsetio da u nogama poseduje „haubicu“ i sjajnim „projektilom“ spoljnim delom stopala sa ivice kaznenog prostora pogodio u samo rašlje i povisio rezultat. Dva minuta kasnije je Katai “našao” Bena u petercu, a on glavom spustio loptu za Mirka Ivanića i zabeležio “het-trik” asistencija. Igrao se 65. minut kada je Ivanić uposlio Aleksandra Kataija, koji je bez većih problema pogodio levu stranu gola i po treći put savladao golmana domaćih. U nastavku je viđena dosta mirnija igra na obe strane, a u 83. minutu Lazetić se našao u prilici. Sjajno je po boku probio mladi Stanić i uputio dobar centaršut u kazneni prostor, gde se našao talentovani Lazetić koji je „pucao“ glavom, ali je njegov šut završio pored gola. 
 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama