Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда у понедељак у Подгорици (СЦ Дерби, 18)

Кошаркаши Црвене звезда мтс након дуплог кола Евролиге које су одиграли у Шпанији и то значајно ослабљени, путују на још један гостујући меч овога пута у Подгорицу где их у понедељак очекује утакмица 9.кола АБА јтд лиге са новајлијом у лиги, екипом СЦ Дерби.

Меч у дворани “Морача” игра се од 18 часова, а и пред овај сусрет тренер црвено белих Дејан Радоњић и стручни штаб имали су проблема са повредама играча које су значајно утицале на наступ нашег тима у Виторији и Мадриду.

Ово ће бити први дуел два клуба, а екипа СЦ Дерби једно је од пријатнијих изненађења на старту нове сезоне јер тренутно има скор 4/4 и налази се на средини табеле.

Тим је састављен од играча који већ имају значајно исксутво играња у регионалним клубовима и иностранству, а екипа је додатно појачана доласцима Камењаша, Тишме и двојице странаца Едвардса и Вињалеса који се брзо и наметнуо као лидер овог тима.

Црвено бели су у претходном колу били убедјиви у утакмици против екипе Партизана, а победнички ритам у регионалном такмичењу желе да наставе и у Подгорици ( и поред бројних проблема) пред двонедељну паузу због обавеза националних тимова и ФИБА прозора.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: – После жестоког ритма и 4 утакмице у 7 дана, мечева са Асвелом, Партизаном и две утакмице у Шпанији против Басконије, уз путовања, следи меч са екипом која је приказала добру игру и изненадила многе својим наступима у АБА лиги. Уз све то нису изгубили меч у Подгорици у досадашњем току лиге. Представљају скуп искусних и врло младих и талентованих играча, мораћемо да одиграмо добру утакмицу у понедељак у Подгорици како би дошли до циља – рекао је тренер црвено белих који ће састав тима за овај меч одредити на дан утакмице у СЦ “Морача”.

Дејан Давидовац: – Екипа Студентског Центра је једно од пријатнијих изненађења у првих 8 кола АБА лиге. Имају 4 победе, одиграли су посебно добро мечеве на свом терену и мораћемо да будемо максимално опрезни како би дошли до бодова. Тим који је уигран, јер је већина играча наступала и прошле сезоне, појачан са неколико врло добрих играча који дају тон игри СЦ Дерби. Није нам било лако у претходном периоду, увек је тако када имате дупло коло Евролиге, пре тога имали смо и меч са Партизаном, поново имамо и проблема са повређеним играчима. Све то говори да ћемо морати да будемо на високом нивоу у понедељак увече – рекао је Давидовац.

Одмах након утамице у Подгорици, црвено бели се враћају за Београд, и почињу припреме за утакмицу 12.кола Евролиге са УНИКСом из Казања која је на ппрограму у петак од 19 часова у хали Александар Николић.

Клуб ће дневне карте за овај меч пустити у продају у уторак. Тим поводом уз све остале сервисне информације и цене карата клуб ће се огласити саопштењем у понедељак.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама