Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda solidna u Madridu uprkos porazu

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su sedmi poraz ove sezone u Evroligi. Iako su odigrali jednu dobru utakmicu protiv Reala u Madridu, crveno-beli nisu uspeli da naprave iznenađenje. Real je na kraju slavio sa 79:67 (16:13, 16:19, 25:14, 22:21).

Zvezda je odlično odigrala prvo poluvreme koje je na kraju završeno nerešeno 32:32. U tom periodu crveno-beli su igrali odličnu odbranu, a da je bilo malo više koncentracije u napadu i da su izabranici Dejana Radonjića pogodili neke otvorene trojke (a bilo ih je barem 4-5), rezultat je mogao da bude i drugačiji. U tom periodu zaista treba izdvojiti odličnu partiju Majka Cirbesa koji se odlično nosio sa centarskom linijom Reala.

Ipak, nedostatak tri ključna igrača (Volters, Kalinić, Mitrović) učinio je svoje, pa je treći period ovog meča bio i ključni za krajnji ishod meča. Nešto slabija igra u odbrani učinila je da Real uz dosta sreće dođe do prednosti od 11 poena što je bilo nedostižno za crveno-bele. Zvezda je poslednju deonicu odigrala mnogo bolje, ali nije imala priliku da se u potpunosti vrati u meč.

Sve u svemu, trener Radonjić može da bude mnogo zadovoljniji nakon ovog meča jer su njegovi puleni pokazali da je meč protiv Baskonije bio samo jedno izuzetno loše veče i da će u narednim mečevima Zvezdini navijači moći da vide mnogo bolje izdanje svog tima.

Skoči na traku sa alatkama