Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Inđija – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su na teškom gostovanju u Inđiji rezultatom 1:0 u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije. Izabranici Dejana Stankovića kontrolisali su dešavanja na terenu tokom celog meča, a jedini strelac za naš tim bio je Rišairo Živković, koji je pogodio nakon odlične akcije i upisao prvenac u crveno-belom dresu.

Inđija – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Stadion: „FK Inđija“.

Sudija: Marko Ivković.

Strelac: Živković u 24. minutu.

Žuti karton: Vukajlović (Inđija).

Inđija: Vukašinović, N. Nedeljković (od 46. Desančić), Vukajlović, Riznić, Kukolj, Jovanović (od 46. Rađen), Žakula (od 46. Vukčević), Đokić, Ignjatović (od 58. Stojanović), Đurić (od 58. Trivić), Plavšić.

Rezerve: Čupić, Ljubanović, Trivić, Kovačević, Ševo, Stojanović, Desančić, Vukčević, Rađen, Srbijanac, I. Nedeljković.

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Dragović (od 56. Degenek), Pankov, Rodić (od 73. Gajić), Petrović, Krstičić, Ivanić, Živković (od 64. Ben), Katai (od 64. Srnić), Pavkov (od 73. Vukanović).

Rezerve: Gordić, Gajić, Degenek, Eraković, Stanić, Srnić, Bakajoko, Ben, Vukanović, Lazetić.

Utakmica je počela vrlo dinamično, a već u prvom minutu izabranici Dejana Stankovića mogli su da stignu do vođstva. Katai se odlično izborio za poziciju i „opalio“ sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov šut otišao direktno u golmana domaćih. Već u narednom napadu, mogao je i domaćin da stigne do vođstva, ali je Đokić pogodio stativu. U petom minutu meča, Krstičić je oboren u kaznenom prostoru, a glavni arbitar je bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Katai je preuzeo odgovornost i šutirao u levu stranu gola, ali je golman domaćih uspeo da odbrani udarac i spreči izabranike Dejana Stankovića da stignu do vođstva.

Crveno-beli su nastavili da atakuju na gol protivnika i u nastavku prvog dela igre, a stanje terena dosta je otežavalo uslove za igru. U 24. minutu, trud naših fudbalera konačno se i isplatio. Katai je poslao odličan centaršut u kazneni prostor, na drugoj stativi se našao usamljeni Pankov, koji je spustio loptu glavom pred gol, gde se odlično snašao Rišairo Živković i postigao prvenac u dresu našeg kluba. Samo šest minuta kasnije, malo je nedostajalo Živkoviću da se i po drugi put upiše u listu strelaca. Katai je ponovo odlično centrirao sa ivice kaznenog prostora, Živković je bio najviši u skoku, i odlično „gađao“ glavom, ali je lopta prošla nekoliko centimetara od dalje stative gola domaćih. U prilici se tri minuta kasnije našao i Ivanić. Gobeljić je probio po desnom boku, i uputio kvalitetan centaršut, Ivanić je odlično skočio i šutirao u bliži ugao, ali je i njegov šut završio nekoliko centimetara pored stative. Mogli su i domaći da stignu do izjednačenja pred kraj poluvremena, ali je Popović odlično reagovao, pa se rezultat nije promenio.

Drugi deo igre počeo je u istom ritmu, a u 47. minutu u prilici se našao Ivanić. Katai je odlično probio po levoj strani, ušao u šesnaesterac i poslao loptu u gužvu, gde je prvi do nje stigao Ivanić i „pucao“, ali je njegov šut otišao preko gola. Samo dva minuta kasnije, i Katai je mogao da kruniše odličnu partiju pogotkom i duplira prednost našeg tima. Gobeljić je centrirao sa desnog boka, Katai je atraktivno zahvatio loptu, ali je i njegov pokušaj završio preko gola. U nastavku, ponovo se u prilici našao strelac vodećeg gola. Katai je još jednom odlično asistirao za Živkovića, koji se našao sam ispred golmana domaćih, koji je uspeo da odbrani njegov pokušaj i spreči promenu rezultata. Pretili su i domaći u dva navrata, udarcima sa distance, ali je odlični Popović bio na visini zadatka. U 75. minutu meča, Vukanović je, samo što je ušao u igru, imao priliku da duplira prednost našeg tima, ali je njegov šut glavom završio u rukama čuvara mreže domaćih. U nastavku je viđena malo mirnija igra, bez većih uzbuđena. Naši fudbaleri su kontrolisali dešavanja na terenu i mirno priveli utakmicu kraju kroz pas igru te se zasluženo plasirali u narednu rundu Kupa Srbije.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama