Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Инђија – Црвена звезда 0:1 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде славили су на тешком гостовању у Инђији резултатом 1:0 у оквиру шеснаестине финала Купа Србије. Изабраници Дејана Станковића контролисали су дешавања на терену током целог меча, а једини стрелац за наш тим био је Ришаиро Живковић, који је погодио након одличне акције и уписао првенац у црвено-белом дресу.

Инђија – Црвена звезда 0:1 (0:1)

Стадион: „ФК Инђија“.

Судија: Марко Ивковић.

Стрелац: Живковић у 24. минуту.

Жути картон: Вукајловић (Инђија).

Инђија: Вукашиновић, Н. Недељковић (од 46. Десанчић), Вукајловић, Ризнић, Кукољ, Јовановић (од 46. Рађен), Жакула (од 46. Вукчевић), Ђокић, Игњатовић (од 58. Стојановић), Ђурић (од 58. Тривић), Плавшић.

Резерве: Чупић, Љубановић, Тривић, Ковачевић, Шево, Стојановић, Десанчић, Вукчевић, Рађен, Србијанац, И. Недељковић.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Драговић (од 56. Дегенек), Панков, Родић (од 73. Гајић), Петровић, Крстичић, Иванић, Живковић (од 64. Бен), Катаи (од 64. Срнић), Павков (од 73. Вукановић).

Резерве: Гордић, Гајић, Дегенек, Ераковић, Станић, Срнић, Бакајоко, Бен, Вукановић, Лазетић.

Утакмица је почела врло динамично, а већ у првом минуту изабраници Дејана Станковића могли су да стигну до вођства. Катаи се одлично изборио за позицију и „опалио“ са ивице казненог простора, али је његов шут отишао директно у голмана домаћих. Већ у наредном нападу, могао је и домаћин да стигне до вођства, али је Ђокић погодио стативу. У петом минуту меча, Крстичић је оборен у казненом простору, а главни арбитар је без размишљања показао на белу тачку. Катаи је преузео одговорност и шутирао у леву страну гола, али је голман домаћих успео да одбрани ударац и спречи изабранике Дејана Станковића да стигну до вођства.

Црвено-бели су наставили да атакују на гол противника и у наставку првог дела игре, а стање терена доста је отежавало услове за игру. У 24. минуту, труд наших фудбалера коначно се и исплатио. Катаи је послао одличан центаршут у казнени простор, на другој стативи се нашао усамљени Панков, који је спустио лопту главом пред гол, где се одлично снашао Ришаиро Живковић и постигао првенац у дресу нашег клуба. Само шест минута касније, мало је недостајало Живковићу да се и по други пут упише у листу стрелаца. Катаи је поново одлично центрирао са ивице казненог простора, Живковић је био највиши у скоку, и одлично „гађао“ главом, али је лопта прошла неколико центиметара од даље стативе гола домаћих. У прилици се три минута касније нашао и Иванић. Гобељић је пробио по десном боку, и упутио квалитетан центаршут, Иванић је одлично скочио и шутирао у ближи угао, али је и његов шут завршио неколико центиметара поред стативе. Могли су и домаћи да стигну до изједначења пред крај полувремена, али је Поповић одлично реаговао, па се резултат није променио.

Други део игре почео је у истом ритму, а у 47. минуту у прилици се нашао Иванић. Катаи је одлично пробио по левој страни, ушао у шеснаестерац и послао лопту у гужву, где је први до ње стигао Иванић и „пуцао“, али је његов шут отишао преко гола. Само два минута касније, и Катаи је могао да крунише одличну партију поготком и дуплира предност нашег тима. Гобељић је центрирао са десног бока, Катаи је атрактивно захватио лопту, али је и његов покушај завршио преко гола. У наставку, поново се у прилици нашао стрелац водећег гола. Катаи је још једном одлично асистирао за Живковића, који се нашао сам испред голмана домаћих, који је успео да одбрани његов покушај и спречи промену резултата. Претили су и домаћи у два наврата, ударцима са дистанце, али је одлични Поповић био на висини задатка. У 75. минуту меча, Вукановић је, само што је ушао у игру, имао прилику да дуплира предност нашег тима, али је његов шут главом завршио у рукама чувара мреже домаћих. У наставку је виђена мало мирнија игра, без већих узбуђена. Наши фудбалери су контролисали дешавања на терену и мирно привели утакмицу крају кроз пас игру те се заслужено пласирали у наредну рунду Купа Србије.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама