Košarka Košarka/Najava utakmica

Derbi arhiviran, ekipa bez Mitrovića na španskom duplom kolu

Košarkaši Crvene zvezde mts već su arhivirali vrlo vrednu pobedu u prvom ovosezonskom duelu sa Partizanom, do koje su došli vrlo sigurnom igrom u prepunm Pioniru, a već u ponedeljak sledi put u Španiju, gde crveno-bele očekuju mečevi duplog kola (10. i 11.kolo) protiv Baskonije i Reala.

Vremena za osveženje i pripremu prve utakmice sa Baskonijom praktično da i nema, koliko god hrabri sve bolje zdravstveno stanje sve većeg broja igrača, dan nakon utakmice 8.kola ABA lige treneru Radonjiću i stručnom štabu stigla je vest da na put neće krenuti Luka Mitrović kome je povređena rožnjača tokom nedeljne utakmice u Beogradu.

Takva vrsta povrede zahteva ostanaku Beogradu i lečenje, pa će ekipa Crvene zvezde mts biti lišena pomoći igrača koji je odlično počeo ovu sezonu i bio jedan od najzapaženijih igrača na nedeljnom duelu sa Partizanom.

Meč u Fernando Buesa Areni u Vitoriji igra se u utorak od 20.30 časova,a to će biti 13.duel dva kluba u Evroligi. Trenutno skor je 6/6, interesantan podatak je i da su obe ekipe slavile po tri puta kao gosti.

Poslednji meč dva tima odigran je 26.februara ove godine, Baskonija je slavila ubedljivo 87:67 u vremenu kada je tim Crvene zvezde bio desetkovan koronom i nakon osvojenog Kupa Radivoja Koraća.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić: – Imamo već danas trening i put, sutra meč. Posle toga idemo za Madrid, imamo duel protiv Reala. Naravno to kratko vreme koje imamo koristimo da se upoznamo sa ovim što je potrebno za meč i da se trudimo da budemo dobri u tom duelu. Po poslednjoj informaciji koje smo dobili došlo je do promene trenera Baskonije. Tim koji će sa svojim kvalitetima naravno na parketu dati sve od sebe da nas savlada i da dođu do bodova. Mi ćemo pokušati da napravimo najbolju moguću pripremu i da pružimo koliko je to moguće u tom duelu. Na put idemo bez Mitrovića, on je dobio eroziju rožnjače juče posle meča. Zbog udarca prstom. Pokušaćemo to da nadomestimo koliko je to moguće – rekao je Radonjić pred petodnevni put u Španiju.

Dejan Davidovac: – Posle bitne pobede, a svaka u derbiju je važna, očekuje nas ponovo dupla nedelja. Nije prva u rasporedu, ali nije lako posebno što imamo dva gostovanja u Španiji. Baskonija je u lošem ritmu u poslednjih nekoliko utakmica, ali promena trenera će siguro doneti neke promene i u igri i biti šok terapija. Mi smo u dobrom ritmu kao tim ,kao ekipa, i dalje nam nedostaju neki igrači koji su povređeni, sada nedostaje i Luka. tražimo se još uvek nismo bili u punom sastavu, polako idemo utakmicu po utakmicu – rekao je Davidovac.

Ekipa je u ponedeljak odradila trening oporavka (u timu je nekoliko igrača sa lakšim povredama) i odmah nakon zajedničkog ručka otputovala u Španiju gde će se zadržati do petka, jer crveno-bele očekuje još jedno veliko iskušenje i duel sa Realom u Madridu u četvrtak.

Već u ponedeljak Crvena zvezda mts ponovo gostuje ekipi Studentskog Centra u Podgorici.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama