Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда остварила важну победу у Загребу

Фото: Скрин шот са ЈуТјуб преноса (Хрватски Савез хокеја на леду)

На полуосветљеном клизалишту Велесајам, у нешто туробнијој атмосфери у поређењу са синоћњом у Сиску где је била доста добра посета, хокејаши Црвене звезде гостовали су екипи Загреба у нади да ће победом да зацеле ране од пораза против Сиска. И успели су црвено-бели у томе, мада прве две трећине нису баш уливале посебну наду да ће победа на крају бити извојевана.

Звезда је некако млако, могли би рећи и анемично, ушла у овај меч. Није ту било агресивности у клизању, па су изостале и неке зрелије прилике. Управо такав приступ је искористила екипа Загреба која је у 12. минуту преко Иве Калеба повела са 1:0. То је мало пробудило црвено-беле оклопнике који већ у 14. минуту постижу изједначујући погодак преко Угљеше Новаковића (асистенција Драговић – Лештарић). Међутим то је било све што смо од погодака видели у првом периоду.

Други период је протекао у углавном безидејној нападачкој игри на обе стране, а тек на 7 минута пред крај ове трећине, када су имали играча више, црвено-бели су преко Марка Драговића (асистенција Сабадош) успели да пронађу пут до мреже домаћина и поведу са 1:2.

Звезда је у трећем периоду играла много сигурније и смиреније, а резултат тога је био гол Угљеше Новаковића (асистенција Драговић – Лештарић) у 45. минуту. Али баш у тренуцима када се мислило да ће црвено-бели да забију нови погодак, екипа Загреба из једног безазленог напада, преко Тибора Станчића смањује на 2:3. Звезда у истој минути (50.) успева да узврати преко Марка Драговића (асистенција Лештарић), па је на семафору у тим тренуцима стајао резултат 2:4. Наставили су изабраници Николе Бере са добром игром у овом периоду, па је Латар Лештарић (асистенција Драговић) у 54. минуту погодио за 2:5. Звезда се у тим тренуцима мало опустила, а домаћин то користи и преко Џоа Гуимонта смањује на 3:5. Црвено-бели су експресно вратили ствари на своје место и преко Лазара Лештарића (асистенција Шпањевић) повећали вођство на 3:6,а коначних 3:7 дело је Угљеше Новаковића.

КХЛ Загреб – СКХЛ Црвена зевзда 3:7 (1:1, 0:1, 2:5)

Загреб: Бујанић, Бабић, Гуимонт 1, Јарчов, Јовић, Калеб 1 (1 ас.), Кегаљ (1 ас.), Новотни (1 ас.), Полашек, Сркетић, П. Станчић, Т. Станчић 1 (1 ас.), Тадић. Тренер: Бруно Брегант

Црвена звезда: Бодиш, Ранковић, Драговић 2 (3 ас.), Јанковић, Јеремић, Јовановић, Крављанац, Лештарић 2 (3 ас.), Марковић, Младеновић, Новаковић 3, Подунавац, Сабадош (1 ас.), Шпањевић (1 ас.), Стојановић, Цвик. Тренер: Никола Бера

Фото: Скрин шот са ЈуТјуб преноса (Хрватски Савез хокеја на леду)

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

4 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама