Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Zvezda ekspresno do tri boda

Crvena zvezda – Spartak 3:0 (25:23, 25:15, 25:5)

U 6. kolu Banka Poštanska štedionica Superlige Srbije odbojkašice Crvene zvezde na Banjici su ugostile Spartak iz Subotice i pobedile maksimalnim rezultatom 3:0.

Početak utakmice protekao je u inicijativi Spartaka čije odbojkašice su bolje otvorile meč, povele i dobar deo seta održavale prednost od tri poena. Zvezda je do prvog izjednačenja stigla sredinom perioda 16:16, prešla u vođstvo i rutinski privela set kraju za vođstvo 1:0.

U drugom setu viđena je silovita Zvezda. Izabranice trenera Aleksandra Vladisavljeva ekspresno su završile ovaj period igre. Od starta su držale sve konce igre u svojim rukama i povele 2:0.

Pitanje pobednika rešeno je, praktično, posle desetak minuta igre u trećem periodu. Zvezda je vodila 16:0. Na kraju je ovaj set rešila u svoju korist 25:5.
Aleksandar Vladisavljev trener Crvene zvezde po završetku meča nije krio zadovoljstvo pobedom.

– Bez obzira na našu ubedljivu pobedu moram da pohvalim devojke iz Subotice koje su bile izuzetno motivisane i borbene i pokazale, zaista, fanatičnu borbenost u prvom setu i dovele nas u situaciju da, praktično, igramo na razliku. Jesmo malo opuštenije ušli u utakmicu. Bila je velika potrošnja u prethodna dva meča, u Kupu protiv Jedinstva i protiv šampiona na Ubu, mnogo se tu energije, emocije i snage tu potroši. I onda dođe ekipa od koje znaš da si bolji i ne izvlačiš maksimum, bar ne na početku. Posle je sve došlo na svoje mesto i drago mi je što smo imali priliku da probamo i devojke sa manjom minutažom na terenu.

Libero Tijana Milojević istakla je da je veoma ponosna na devojke na sedmom trijumfu u Superligi.

– Mislim da smo pružile maksimalni učinak na utakmici, to je pokazala i naša igra. Prvi set je bio malo klimav, uspele smo da se izbavimo iz toga, posle prvog osvojila i naredna dva seta.

U duelu protiv Spartaka u timu Zvezde je debitovala kadetkinja Andrea Tomović. U narednom meču crveno-bele gostuju ekipi Kleka.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama