Хокеј Хокеј/Извештаји

Нови пораз Звезде од Сиска

Фото: Скрин шот са ЈуТјуб преноса (Хрватски Савез хокеја на леду)

Хокејаши Црвене звезде доживели су други пораз од екипе Сиска. након што су прошле недеље поражени у Београду (3:4), овога пута су пораз доживели у Сиску. Домаћини су у једном изједначеном мечу били бољи и показали да ће бити тврд орах за екипу Николе Бере која ову сезону игра доста подмлађена и без неколико играча из прошле сезоне.

КХЛ Сисак – СКХЛ Црвена звезда 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

У првој трећини смо, и поред резултата 0:0, гледали одличан хокеј. И Црвена звезда и Сисак су показали да ће, барем за сада, ове две екипе бити конкуренти за прво место јужне скупине ИХЛ-а. Ипак, што се тиче црвено-белих, основна мана је била некориштење прилика са играчем више, а имали су их две. Најбољу прилику за Звезду пропустио је у 10. минуту Лазар Лештарић, док је екипа Сиска имала неколико изгледних прилика пред голом Арсенија Ранковића. Ипак, мреже су мировале у тих првих 20 минута.

Други период био је апсолутно исти као први, с тим да је домаћин искористио једну своју прилику, док са друге стране Звездини оклопници нису никако успели да сместе плочицу у гол домаћина. Једини погодак постигао је Матео Лончар у 27. минуту. До краја овог период било је обостраних прилика, али мреже се нису затресле.

Последњи период је пружио такође добар хокеј, али резултатски неповољан по црвено-беле. иако су нападали, покушавали, Звездини хокејаши никако нису могли до гола. Сисак је то искористио у 44. минуту и преко Патрика Добрића повео са 2:0. Звезда се тргла и у истом минуту преко свог најбољег појединца на вечерашњем мечу, Лазара Лештарића (асис. Драговић), смањила на 2:1. Нападали су црвено-бели до краја, али безуспешно. У последњих минут и по су повукли и голмана Ранковића са гола, у покушају да са шест играча у пољу дођу до изједначења, али су домаћини то искористили и преко Патрика Добрића постигли коначних 3:1.

Црвено-бели сутра играју нови меч и то у Загребу против истоимене екипе.

Сисак: Андерсон, Орешковић, Баждар, Дејановић, Добрић 2, Домитровић (ас. 1), Хикман, Јарчов (ас. 1), Комљеновић, Крикшић, Личина, Лончар 1, Пузић (ас. 2), Рончевић, Рожанковић, Селитај, Станчић, Вилк (ас. 1). Тренер: Синиша Пеликан

Црвена звезда: Бодиш, Ранковић, Драговић (ас. 1), Јанковић, Јеремић, Јовановић, Кравњанац, Лештарић 1, Марковић, Младеновић, Новаковић, Подунавац, Сабадош, Шпањевић, Стојановић, Цвик. Тренер: Никола Бера

Фото: Скрин шот са ЈуТјуб преноса (Хрватски Савез хокеја на леду)

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама