Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Dinamo Pančevo – Crvena zvezda Grundfos 31:25 (15:12)

Rukometaši poraženi u pančevačkoj hali „Strelište“ od domaćeg Dinama 31:25 (15:12), u okviru 9.kola ARKUS lige.

U velikoj meri su crveno-beli sebi zakomplikovali situaciju za plasman u plej-of drugim vezanim porazom protiv direktnog konkurenta. Nije Zvezda u Pančevu pružila izdanje koje je moglo da donese povoljan rezultat, i pored činjenice da je Zvezda nastupila bez Draška Nenadića i Nemanje Vučićevića.

Slično kao i u proteklom meču protiv Metaloplastike, Crvena zvezda je do 10.minuta imala rezultat, bila u meču, ali je usledio pad. Ivan Horvat je doneo početno vođstvo, proigravao i pivotmena Atanasova, a Nemanja Jović doneo 4:6 u 12.minutu. Ispoljene su stare boljke, veliki broj prilika je otišao u nedogled, Birkenhauer je zaustavio nekoliko udaraca, a Dinamo je sa dve serije po tri gola kreirao 15:9 u 23.minuta. Od tog trenutka Zvezda je jurila rezultat, a do kraja poluvremena Mirko Đurović je sa tri gola preplovio minus na poluvremenu i postavio 15:12.

U drugom poluvremenu, Zvezda bez odgovora i šansi za povratak u meč. Danilo Radović je doneo +4, crveno-beli preko Horvata i Matičića stigla do 17:15, ali je ekipa bivšeg Zvezdinog trenera Nenada Kraljevskog odbila nalet i preko najistaknutijih pojedinaca, tria Radović-Ostojić-Perović vratila šest golova razlike i mirno privela meč kraju.

Viktor Matičić je sa 6 golova bio najefikasniji, Mirko Đurović i Đorđe Majes su postigli po pet, Ivan Horvat 4.

U naredne četiri utakmice Zvezda nema prava na kiks, a verovatno odlučujući meč za plasman u plej-of igraće naredne nedelje protiv Radničkog iz Kragujevca u „Šumicama“.

DINAMO – CRVENA ZVEZDA Grundfos 31:25 (15:12)
Pančevo, hala: „Strelište“. Gledalaca: 230. Sudije: Marko Boričić i Dejan Marković (Beograd). Isključenja: Dinamo 6, Crvena zvezda 6 minuta. Sedmerci: Dinamo 2(2), Crvena zvezda 2(1).

DINAMO: Stamenković, Milunović, Čabrilo, Bošković, Savić, Ostojić 5, Perić, Prodanović, Perović 6(2), Distol, Pavlović 3, Urta, Golubović 7, Kostadinović 3, Radović 7, Birkenhauer. Trener: Nenad Kraljevski

CRVENA ZVEZDA: Đurović 5, Horvat 4, Simić, Jović 1, Gemaljević, Majes 5, Alavanja, Jelić, Matičić 6(1), Blagojević 1, Krsmančić, Breti, Laković 1, Marinković, Kikanović, Atanasov 2. Trener: Žikica Milosavljević

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama