Ostali sportovi SDCZ

Crvena zvezda je prvak Srbije!

Ragbisti Crvene zvezde su uspeli da po peti put uzastopno osvoji titulu prvaka Srbije.

U direktnom dvoboju sa večitim rivalom Partizanom, crveno-beli su uspeli da po drugi put ove sezone savladaju crno-bele, ali što je mnogo bitnije i do šeste titule prvaka Srbije. Trijumfom su se na najbolji način revanširali ljutom rivalu za poraze u finalima Super Kupa Srbije i Kupu Srbije.

Prema svemu što su pokazali, crveno-beli su postali šampioni potpuno zasluženo. U potpunosti su nadigrali Partizan, koji je od samog starta bio u podređenom položaju.

Zvezda je od prvog minuta startovala silovito. Već u trećem minutu crveno-beli su nagovestili da se neće tako lako odreći šampionske titule. Posle dobre akcije, u kojoj su iskoristili lošu reakciju odbrane Partizana, Zvezda je došla u vođstvo esejem Aleksandra Štefulja. Crveno-beli su u 9. minutu nakon eseja Nikole Đurića i gola Miloša Zogovića udvostručili prednost. Crno-beli su se iz letargije trgli tek u 25. minutu, kada su nakon eseja Aleksandra Pavlovića i golom Džavida Jašarija smanjili vođstvo Crvene zvezde na 6:12. Do kraja prvog poluvremena, crno-beli su se primakli na samo dva poena razlike, i to nakon što je Pavle Vojinović u 35. minutu postigao esej. Džavid Jašari je promašio šut za izjednačenje, tako da su naši ragbisti na pauzu otišli sa prednošću od 10:12.

Izgleda da je odmor mnogo više prijao igračima Zvezde. Očigledno da je trener crveno-belih, Novozelanđanin Edi Petiborn uspeo da smiri svoje igrače i ulije im novu dozu samopouzdanja, koja ih je krasila na startu utakmice. Ponovo su crveno-beli krenuli silovito, ali se Partizan solidno branio sve do 57. minuta kada je Miloš Zogović napravio pravi dar-mar u odbrani domaće ekipe, i postigao najpre esej, a zatim i gol za prednost od 18:10. Nakon vođstva Zvezde, ponovo je zavladala neka apatija u redovima crno-belih, što je Miloš Ćalić iskoristio i u 66. minutu postigao četvrti esej za naš tim. Zogović je opet nepogrešiv i Zvezda na nekih destetak minuta pre kraja ima vođstvo od 24:10. U 69. minutu Aleksandar Pavlović je svojim drugim esejem, a potom je i Jašari bio precizan, pa je Partizan smanjio na 16:24. Pet minuta kasnije Džavid Jašari postiže gol, koji Partizan približava na samo 6 poena zaostatka. U 76. minutu kapiten Crvene zvezde Vojislav Dedić postigavši peti esej za svoj tim rešava pitanje pobednika. Zogović je ponovo neumoljiv za konačnih 18:30 i šesto slavlje za crveno-bele.

Sportsko društvo Crvena zvezda čestita ragbistima, stručnom štabu i svima u Ragbi liga klubu Crvena zvezda na odbrani titule prvaka Srbije.

Partizan 1953 – Crvena zvezda 18:30 (10:12)

Stadion: FK Heroj Polet Jajinci. Gledalaca: 100. Sudija: Radoslav Novaković. Pomoćnici: Slaviša Zekić, Dušan Virc. (svi Beograd).

Poeni za Partizan 1953: eseja 3 – Aleksandar Pavlović 25 i 69 minut, Pavle Vojinović 35 minut. Golovi: Džavid Jašari 3/4.

Poeni za Crvenu zvezdu: eseji 5 – Aleksandar Šteful 3 minut, Nikola Đurić 11 minut, Miloš Zogović 57 minut, Miloš Ćalić 66 minut, Vojislav Dedić 76 minut. Golovi: Miloš Zogović 5/5.

Partizan 1953: Dragan Janković, Nemanja Manojlović, Aleksandar Pavlović, Tomislav Stojiljković, Pavle Vojinović, Džavid Jašari, Vladimir Milutinović, Strahinja Stojiljković, Đorđe Stošić, Đorđe Krnjeta, Denis Bibić, Enis Bibić, Stevan Stevanović. Rezerve: Andrej Marinković, Velibor Karanović, Dušan Milutinović, Jasmin Bibić. Trener: Nikola Srbljanin

Crvena zvezda: Miloš Zogović, Valentino Milovanović, Miodrag Tomić, Petar Milanović, Rajko Trifunović, Aleksandar Đorđević, Vojislav Dedić, Marko Janković, Vladislav Dedić, Miloš Ćalić, Nikola Đurić, Stefan Nedeljković, Uroš Martinović. Rezerve: Balša Žarković, Marko Šatev, Marko Jevđić, Aleksandar Štefulj. Trener: Edi Petiborn.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Tagovi

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama