Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda na 7/7, savladan i Vršac

Košarkašice Crvene zvezde mts savladale su Vršac u odloženoj utakmici 6.kola ŽKLS u „Basket Sitiju“ 85-53 (22-21, 20-13, 25-9, 18-10) i zadržale maksimalan učinak, koji je sada na sedam pobeda.

Iako rezultat govori drugačije, Vrščanke su pružile veliki otpor u prvom poluvremenu, imale rezultatski priključak do samog finiša, kada je Crvena zvezda serijom 7-0 preokrenula susret i praktično prelomila pitanje pobednika.

Crvena zvezda je nastupila bez Maše Janković i Miline Mišeljić, koje su odsutne usled reprezentativnih obaveza u nacionalnim timovima Srbije i BiH. Dragan Vuković je iskoristio priliku da veću minutažu pruži mlađim igračicama, a posebno se istakla Dunja Zečević.

Tamara Čorto je otvorila utakmicu trojkom, Nevena Naumčev produžila seriju na 5-0, i još jednom imala odličan ulazak u utakmicu, kao i u Novom Sadu. Dobar šut za tri poena i Tina Selaković su držale priključak gošćama, Miletićeva i Marjanovićeva su bile precizne van linije 6,75 a upravo je Aleksandra Miletić donela izjednačenje 16-16. Do finiša smo videli koš za koš, Marija Avlijaš je sa penala bila polovična za 22-21.

Isti odnos snaga je bio na delu i u drugoj deonici. Ljiljana Marjanović je donela prvo vođstvo svojoj ekipi, Milana Kerkez održavala, a Zvezda uspela da se na kratko odlepi posle trojke Alison Švagmejer (33-28). Mini serija Vršca, zatim poeni sa penala Selakovićeve i Stojićeve za 35-34 na ulasku u poslednji minut. Utakmica je krenula Zvezdinim tokom posle trojke Aleksandre Katanić, nakon koje je i pokrenuta serija 7-0, uz njene dve asistencije, za 42-34 posle 20 minuta igre.

Zvezda je u trećem kvartalu potvrdila pobedu. Serija između dve četvrtine je nastavljena poenima Jelene Jovanović, koju je za kratko prekinula Ljiljana Marjanović, ali su Dunja Zečević i Jelena Jovanović, ovog puta trojkom, potvrdile dvocifrenu razliku, (49-36). Dunja Zečević je vezala tri blokade i pružila doprinos i u odbrani, a Tamara Čorto i Marija Avlijaš dve trojke, pre nego što je Zvezda serijom 13-2 završila treći kvartal upravo poenima juniorskog MVP Srbije, Tamare Čorto za 67-43.

U poslednjoj deonici, trener Crvene zvezde mts Dragan Vuković je pružio priliku svim igračicama u rosteru, sve su se i upisale u strelce, a Dunja Zečević i Tamara Čorto obeležile utakmicu, koju je poenima završila Marija Avlijaš, a konačan rezultat postavila Dušica Stanaćev za 85-53.

Dunja Zečević je bila najefikasnija i ostvarila svoj prvi profesionalni dabl-dabl učinak: 16 poena i 13 skokova, uz 5 blokada za indeks 31. Alison Švagmejer je ubacila 14, Kendrian Eliot 12, a Tamara Čorto 8 poena uz 9 skokova za 17 minuta na parketu.

Posle reprezentativne pauze crveno-bele dočekuju Student u 8.kolu ŽKLS.

KKŽ Crvena zvezda mts: Eliot 12 (5sk 2ukl 2blk), Naumčev 5 (5sk 3as 1ukl), Švagmejer 14 (4sk 1as), Čorto 8 (9sk 3as 3ukl), Bošnjaković 2 (2sk), Zečević 16 (13sk 2ukl 5blk), Katanić 5 (3sk 6as 4ukl), Spasovski 2 (1sk 3as 3ukl), Nedeljkov 2 (1sk 2as 1ukl), Bojović 6 (5sk 1as 1ukl), Avlijaš 8 (1sk 3as 2ukl), Jovanović 5 (2as). Trener: Dragan Vuković

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama