Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda poražena od OSC-a

Vaterpolisti Crvene zvezde doživeli su večeras poraz d mađarske ekipe OSC, u okviru 2. kola Lige šampiona.

Crvena zvezda – OSC 8:11 (0:2, 3:3, 1:3, 4:3)

U prvoj četvrtini crveno-beli vaterpolisti su se zaista mučili u napadu. I pored toga što su dva puta imali prednost sa igračem više, naši vaterpolisti nikako nisu mogli da pronađu put do mreže gostiju iz Mađarske, pa je njihova mreža ostala netaknuta. Iako je OSC dobio ovaj period sa 0:2, Zvezdina odbrana je takođe dobro funkcionisala, pa ostaje žal što rezultat nije bio povoljniji nakon ove četvrtine.

Druga četvrtina bila je mnogo efikasnija, a krenula je golom Ivana Basare za 1:2. Ipak, gosti i pored odlične odbrane Zvezde dolaze do 1:3, a crveno-beli preko Filipa Gardaševića smanjuju na 2:3. Imala je Zvezda šansu za izjednačenjem, a kako je nije iskoristila usledila je kazna i vođstvo gostiju od 2:4. Petar Smiljević smanjuje na 3:4. Zvezda je imala nekoliko lepih prilika za izjednačenjem, ali kada se prilike ne iskoriste, sledi kazna, pa je OSC poveo sa 3:5.

Treća četvrtina bila je preslika prve. Zvezda je imala dobre segmente u odbrani, ali napad jednostavno nije funkcionisao. Gosti su to kažnjavali, pa je OSC poveo sa 3:7. U tim trenucima Zvezdi je poništen čist pogodak, a gosti su nedugo posle toga došli do vođstva od 3:8. Tek na 33 sekunde do kraja ovog perioda Veljko Tankosić postiže pogodak za 4:8.

Filip Gardašević otvara poslednji period golom za 5:8, ali gosti nakon odlične odbrane Zvezde ipak pogađaju za 5:9. Još jednim golom gosti odlaze na 5:10, a Gavril Subotić sa peterca smanjuje na 6:10. Gosti opet odlaze na +5 (6:11), a Miloš Vukićević opet smanjuje (7:11). Gavril Subotić svojim drugim pogotkom dodatno smanjuje vođstvo OSC-a na 8:11. Imali su crveno-beli još tri prilike da dodatno smanje rezultat i učine meč neizvesnijim, ali opet je realizacija napada bila loša, pa se rezultat nije menjao.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama