Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда поражена од ОСЦ-а

Ватерполисти Црвене звезде доживели су вечерас пораз д мађарске екипе ОСЦ, у оквиру 2. кола Лиге шампиона.

Црвена звезда – ОСЦ 8:11 (0:2, 3:3, 1:3, 4:3)

У првој четвртини црвено-бели ватерполисти су се заиста мучили у нападу. И поред тога што су два пута имали предност са играчем више, наши ватерполисти никако нису могли да пронађу пут до мреже гостију из Мађарске, па је њихова мрежа остала нетакнута. Иако је ОСЦ добио овај период са 0:2, Звездина одбрана је такође добро функционисала, па остаје жал што резултат није био повољнији након ове четвртине.

Друга четвртина била је много ефикаснија, а кренула је голом Ивана Басаре за 1:2. Ипак, гости и поред одличне одбране Звезде долазе до 1:3, а црвено-бели преко Филипа Гардашевића смањују на 2:3. Имала је Звезда шансу за изједначењем, а како је није искористила уследила је казна и вођство гостију од 2:4. Петар Смиљевић смањује на 3:4. Звезда је имала неколико лепих прилика за изједначењем, али када се прилике не искористе, следи казна, па је ОСЦ повео са 3:5.

Трећа четвртина била је преслика прве. Звезда је имала добре сегменте у одбрани, али напад једноставно није функционисао. Гости су то кажњавали, па је ОСЦ повео са 3:7. У тим тренуцима Звезди је поништен чист погодак, а гости су недуго после тога дошли до вођства од 3:8. Тек на 33 секунде до краја овог периода Вељко Танкосић постиже погодак за 4:8.

Филип Гардашевић отвара последњи период голом за 5:8, али гости након одличне одбране Звезде ипак погађају за 5:9. Још једним голом гости одлазе на 5:10, а Гаврил Суботић са петерца смањује на 6:10. Гости опет одлазе на +5 (6:11), а Милош Вукићевић опет смањује (7:11). Гаврил Суботић својим другим поготком додатно смањује вођство ОСЦ-а на 8:11. Имали су црвено-бели још три прилике да додатно смање резултат и учине меч неизвеснијим, али опет је реализација напада била лоша, па се резултат није мењао.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама