Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Најава утакмица

Велики изазов против одличне екипе из Француске

Кошаркаши Црвене звезде мтс настављају у четвртак такмичење у Евролиги, наредни противник је екипа АСВЕл-а.

Меч 9.кола АБА лиге игра се у четвртак од 19 сати у хали “Александар Николић”.

Наредни ривал је једно од најпријатнијих изненађења у досадашњем току такмичења са скором од 6/2, док су црвено-бели остварили три победе и пет пораза, али су подсећамо у првих 8 кола само три пута били домаћини.

Историјат дуела ова два тима је врло интересантан, ово ће бити пети меч два клуба у елитном такмичењу, тренутни скор је 2-2, а обе екипе су до сада своје победе остваривале на гостујућем терену.

Клуб се већ огласио саопштењем о продаји карата за ову изузетно важну утакмицу које су доступне навијачима још од уторка на свим продајним местима.

Екипа Црвене звезде мтс претходне утакмице играла је без помоћи Ерона Вајта и Николе Ивановића, екипу је у понедељак увече појачао искусни Стефан Марковић. Ипак, тим који ће истрчати на дуел са екипом из Лиона биће познат непосредно пред почетак утакмице.

Тренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић:

– Асвел је направио сјајан резултат и добрим играма дошао до шест победа. Имају добре појединце, атлетски квалитетну екипа. Показали су један индивидуално висок квалитет који ћемо морати да исконтролишемо. Имају играче са много поена у рукама. Наша одбрана ће бити на испиту. Ту су Џонс, Окобо, али не само они… Потребно је да одговоримо на атлетски квалитет чврстом игром, да будемо концентридани, да градимо резултат и добром игром на оба краја терена покушамо да победимо – рекао је тренер црвено белих и додао:

Стефан Марковић није урадио тренинг и није регистрован. Видећемо у каквом је стању, правићемо анализу и видети шта и како даље. Никола Ивановић је почео са тренинзима и видећемо после задњег тренинга да ли може да помогне. Надамо се да ће бити са нама и да ће дати допринос колико је то могуће – закључио је Радоњић.

Лука Митровић.
Дочекујемо меч у бољем расположења него онај од пре седам дана. Очекује нас сјајан тим, који је то доказао партијама у Евролиги. Изванредно попуњен, са комбинацијом сјајних стрелаца и атлетски доминантних играча. Комплетна, квалитетна екипа. Биће нам потребно добро издање да се носимо са њима – рекао је Митровић.

Једно су очекивања јавности, а друго оно шта радимо и за шта се спремамо. Увек се наглашава да идемо меч по меч и за нас је сваки наредни најбитнији. Поготову против екипе са 6-2 скором у Евролиги. За нас је то велики изазов да се одмеримо. Надамо се атмосфери као против Панатинаикоса и да ћемо бити на нивоу који ће нам донети добар резултат – рекао је Митровић.

Улазак на утакмицу у четвртак биће омогућен свим власницима сезонских карата, свима који имају КОВИД пасош (који су вакцинисани), као и онима са потврдама попут брзог ПЦР теста и потврде да су прележали КОВИД вирус.

Ради лакшег и несметаног уласка у халу, који ће наш клуб обезбедити и посебним пунктовима за власике сезонских карата, моле се сви да припреме своје одштампане потврде и покажу их редарима на уласку у дворану “Александар Николић”.

Такође, КК Црвена звезда апелује на све да поштују све прописане здравствене мере Републике Србије, да сви носе маске у хали, поштују прописано одстојање, као и да због спречавања евентуалних гужви због процедуре, крену ка дворани нешто раније.

Будите уз црвено беле и пружите им подршку пред почетак новог изузетно тешког циклуса у коме их поново очекује велики број утакмица (АСВЕЛ, Партизан, Баскониа, Реал Мадрид…) у врлом кратком временском периоду јер је следеће недеље и ново дупло коло ЕЛ!

Црвена звезда мтс – АСВЕЛ четвртак, 19 часова, хала Александар Николић.

Извор: ККЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама