Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda ubedljiva u derbiju protiv Partizana

U derbiju trećeg kola kvalifikacionog turnira Prvenstva Srbije, vaterpolistkinje Crvene zvezde pobedile su na Banjici Partizan sa ubedljivih 14:6 (2:0, 4:2, 3:1, 5:3).

Posle 90 sekundi igre kapiten Zvezde, Hristina Ilić, donela je vođstvo crveno-beloj ekipi, a u poslednjim sekundama prvog perioda prednost je duplirala Iva Lujić. Partizan je brzo nadoknadio zaostatak preko Jovane Rebić i Milice Nastić, pa je već posle 56 sekundi igre u drugoj četvrtini bilo 2:2.

Međutim, tim Dragane Ivković zaigrao je mnogo bolje i serijom 6:0 Zvezda je stigla na korak od pobede. Redom su mrežu crno-belih tresle Tatjana Teodorović, Sesilija Diaz Mesa, Ana Mamoglu i ponovo Diaz Mesa, za vođstvo od 6:2 na poluvremenu, a u nastavku su seriju produžile Jana Lujić i ponovo Mamoglu.

Nalet je na kratko prekinula Rebić, ali su Diaz Mesa i Mamoglu pogađale za 11:3 i tada je i definitivno pitanje pobednika bilo rešeno, a Zvezda je sa mlađim igračicama privela meč kraju.

Najefikasnija je bila Kubanka Sesilija Diaz Mesa sa četiri, dok je Grkinja Ana Mamoglu dodala tri pogotka. Dva puta se u strelce upisala Tara Pejčić, a po jednom su pogađale Iva i Jana Lujić, Tatjana Teodorović, Hristina Ilić i Andrea Gašić.

Crvena zvezda će kvalifikacioni turnir zatvoriti utakmicom protiv Valisa u ponedeljak od 20:45 na Banjici.

Partizan – Crvena zvezda 6:14 (0:2, 2:4, 1:3, 3:5)
Partizan: Đorđević, Ignjić, K. Trmčić, A. Milićević 1, A. Trmčić, Rudić, Rebić 2, D. Milićević, Markov, Mandić 1, Miladinović 1, Andrejić, Karličić, Nastić 1. Trener: Safet Hodžić.

Crvena zvezda: Lazić, Pejčić 2, J. Lujić 1, Teodorović 1, I. Lujić 1, Mamoglu 3, Todorovski, Šarac, Diaz Mesa 4, Ilić 1, Gašić 1, Zelić, Dimitrijević. Trener: Dragana Ivković.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama