Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Vojvodina 1:2 Crvena zvezda (07.11.2021.)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su novosadsku Vojvodinu sa 2:1 u 16. kolu prve faze domaćeg prvenstva.

Zvezda je vršila veliki pritisak u prvih 20-ak minuta. U tom periodu nam je posed bio oko 70%, dosta se kružilo i ulazilo u 16-erac domaćih. Već posle 15 sekundi smo videli priliku Zvezde, kada je Kataijev udarac blokiran. Ivanić je u 20’ sa 15m šutirao pored gola. Pavkovu minut kasnije šut biva blokiran i odlazi u korner.

Onda je Vojvodina počela da napada. Momčilo Mrkajić je u 23’ loše zahvatio centaršut i glavom šutirao pored našeg gola. Marko Bjeković u 25’ sa 18m sa desne strane šutira preko gola. Mladen Devetak u keznenom pronalazi Mrkajića koji maši zicer u 26’. Miljan Vukadinović je u kontri imao dobru priliku, a šut mu je blokirao Gajić.

U 30’ Mirko Topić šutira, lopta kači Dragovića i ulazi u naš gol za prednost Vojvodine. Zvezda je ponovo pritisnula Vojvodinu. Stanić i Pavkov su šutirali u kaznenom u 33’, prvom je šut blokiran, dok je drugom lopta završila u rukama golmana Nikole Simića. Katai je u 34’ iz solo-akcije po levoj strani šutirao pored gola sa 17m.

Vukadinović dodaje Busniću, koji pogađa spoljašnji deo mreže našeg gola u 39’. Stanić je šutirao volej sa 25m, lopta je nakon odbrane golmana pogaodila stativu (45’). Rezultat je ostao nepromenjen na poluvremenu. Zvezdi je poništen gol u 50’ zbog toga što se Katai našao u ofsajdu.

Ipak, Milan Pavkov donosi izjednačenje glavom u 53’ na centaršut Petra Stanića. Falko u 59’ šutira po zemlji sa 13 metara, golman hvata loptu u ruke. Veljko Simić ubrzo prolazi Strahinju Erakovića, šutira u našem kaznenom, a Borjan brani jak udarac i šalje loptu u korner.

Katai je u kontri šutirao sa 14m u 60’, Simić brani. Aleksandar Dragović posle kornera u 61’ donosi Zvezdi preokret na asistenciju Sanoga. Opasnu priliku imala je Vojvoda pri korneru u 63’, kad je Marko Gobeljić izbio loptu.

Veljko Simić je zatim loše šutirao preko našeg gola. Uroš Kabić šutira levom nogom po zemlji sa 15m u 69’, Borjan se baca na svoju levu stranu i hvata loptu. U narednim minutima se smanjio broj prilika. Falko je u 86’ slabo šutirao u golmana Simića u situaciji 3 na 3.

Vojvodina je više držala loptu pri kraju meča, ali nisu stvorili dobru priliku za gol, tako da je ostalo 2:1.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama