Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Војводина 1:2 Црвена звезда (07.11.2021.)

Фудбалери Црвене звезде савладали су новосадску Војводину са 2:1 у 16. колу прве фазе домаћег првенства.

Звезда је вршила велики притисак у првих 20-ак минута. У том периоду нам је посед био око 70%, доста се кружило и улазило у 16-ерац домаћих. Већ после 15 секунди смо видели прилику Звезде, када је Катаијев ударац блокиран. Иванић је у 20’ са 15m шутирао поред гола. Павкову минут касније шут бива блокиран и одлази у корнер.

Онда је Војводина почела да напада. Момчило Мркајић је у 23’ лоше захватио центаршут и главом шутирао поред нашег гола. Марко Бјековић у 25’ са 18m са десне стране шутира преко гола. Младен Деветак у кезненом проналази Мркајића који маши зицер у 26’. Миљан Вукадиновић је у контри имао добру прилику, а шут му је блокирао Гајић.

У 30’ Мирко Топић шутира, лопта качи Драговића и улази у наш гол за предност Војводине. Звезда је поново притиснула Војводину. Станић и Павков су шутирали у казненом у 33’, првом је шут блокиран, док је другом лопта завршила у рукама голмана Николе Симића. Катаи је у 34’ из соло-акције по левој страни шутирао поред гола са 17m.

Вукадиновић додаје Буснићу, који погађа спољашњи део мреже нашег гола у 39’. Станић је шутирао волеј са 25m, лопта је након одбране голмана погаодила стативу (45’). Резултат је остао непромењен на полувремену. Звезди је поништен гол у 50’ због тога што се Катаи нашао у офсајду.

Ипак, Милан Павков доноси изједначење главом у 53’ на центаршут Петра Станића. Фалко у 59’ шутира по земљи са 13 метара, голман хвата лопту у руке. Вељко Симић убрзо пролази Страхињу Ераковића, шутира у нашем казненом, а Борјан брани јак ударац и шаље лопту у корнер.

Катаи је у контри шутирао са 14m у 60’, Симић брани. Александар Драговић после корнера у 61’ доноси Звезди преокрет на асистенцију Санога. Опасну прилику имала је Војвода при корнеру у 63’, кад је Марко Гобељић избио лопту.

Вељко Симић је затим лоше шутирао преко нашег гола. Урош Кабић шутира левом ногом по земљи са 15m у 69’, Борјан се баца на своју леву страну и хвата лопту. У наредним минутима се смањио број прилика. Фалко је у 86’ слабо шутирао у голмана Симића у ситуацији 3 на 3.

Војводина је више држала лопту при крају меча, али нису створили добру прилику за гол, тако да је остало 2:1.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама