Hokej Hokej/Izveštaji

Nova pobeda Zvezdinih hokejaša

Hokejaši Crvene zvezde zabeležili su i treću pobedu u ovosezonskom IHL takmičenju. Crveno-beli su danas bili bolji od zagrebačke Mladosti, a pored vredne pobede moramo istaći i dosta solidnu posetu u ledenoj hali Pionir, za ovdašnje hokejaške uslove.

SKHL Crvena zvezda – KHL Mladost 6:2 (2:0, 2:1, 2:1)

Prva trećina je generalno protekla u boljem klizanju gostiju, posebno u prvih 15-ak minuta, ali je Zvezda imala mnogo bolje prilike koje su bile produkt odličnih kontranapada. Ipak, rezultat se nije menjao sve do 18. minuta kada su crveno-beli oklopnici došli u vođstvo od 1:0. Strelac je bio Andrej Cvik (asistencija Dušan Janković). Ovaj pogodak bio je veliki podsticaj za pulene trenera Nikole Bere, pa su Zvezdini hokejaši dodali gas i u poslednjem minutu preko Andrije Španjevića (asistencija Marko Dragović) došli u vođstvo od 2:0 što je bio i krajnji ishod ovog perioda.

I drugu trećinu ekipa zagrebačke Mladosti je počela dosta bolje i dinamičnije. Stvorili su gosti nekoliko dobrih prilika, ali je golman crveno-belih, Arsenije Ranković, bio na visini zadatka. I onda je Zvezda u 27. minutu kaznila goste za propuštene prilike, pa je preko Uglješe Novakovića (asistencija Marko Dragović) došla do vođstva od 3:0. Igralo se dobro na obe strane, mada je Mladost opet nekako preuzela inicijativu koja je ipak bila jalova. I u 35. minutu, kada je Crvena zvezda imala igrača manje na ledu, sevnula je jedna fantastična kontra crveno-belih. Pavle Podunavac je odlično proigro Andreja Cvika koji je sam izašao pred golmana gostiju i smestio pak u mrežu za 4:0. Ipak, Mladost je svoju dobru igru naplatila golom Tonija Borića u 37. minutu (4:1). 

U poslednjoj trećini videli smo dobar hokej sa obe strane,a crveno-beli oklopnici su bili uspešniji i postigli su dva pogotka. Strelac oba gola bio je Marko Drgović uz jednu asistenciju Lazara Leštarića. Mladost je preko Brune Fičura uspela samo da ublaži poraz za konačnih 6:2 za Crvenu zvezdu.

Crvena zvezda: Bodiš, Ranković, Dragović 2 (2), Janković (1), Jeremić, Jovanović, Kravljanac, Leštarić (1), Marković, Milošević, Mladenović, Novaković 1, Podunavac (1), Sabadoš, Španjević 1, Stojanović, Vdović, Cvik 2

Mladost: Štimac, Valberg, Borić 1, Cerovečki, Čunko, Delić, Dretar, Fičur 1, Hanžek, L. Kramarić, N. Kramarić, Premerl, Šakić, Smolec (2), N. Trstenjak, T. Trstenjak  

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama