Хокеј Хокеј/Извештаји

Нова победа Звездиних хокејаша

Хокејаши Црвене звезде забележили су и трећу победу у овосезонском ИХЛ такмичењу. Црвено-бели су данас били бољи од загребачке Младости, а поред вредне победе морамо истаћи и доста солидну посету у леденој хали Пионир, за овдашње хокејашке услове.

СКХЛ Црвена звезда – КХЛ Младост 6:2 (2:0, 2:1, 2:1)

Прва трећина је генерално протекла у бољем клизању гостију, посебно у првих 15-ак минута, али је Звезда имала много боље прилике које су биле продукт одличних контранапада. Ипак, резултат се није мењао све до 18. минута када су црвено-бели оклопници дошли у вођство од 1:0. Стрелац је био Андреј Цвик (асистенција Душан Јанковић). Овај погодак био је велики подстицај за пулене тренера Николе Бере, па су Звездини хокејаши додали гас и у последњем минуту преко Андрије Шпањевића (асистенција Марко Драговић) дошли у вођство од 2:0 што је био и крајњи исход овог периода.

И другу трећину екипа загребачке Младости је почела доста боље и динамичније. Створили су гости неколико добрих прилика, али је голман црвено-белих, Арсеније Ранковић, био на висини задатка. И онда је Звезда у 27. минуту казнила госте за пропуштене прилике, па је преко Угљеше Новаковића (асистенција Марко Драговић) дошла до вођства од 3:0. Играло се добро на обе стране, мада је Младост опет некако преузела иницијативу која је ипак била јалова. И у 35. минуту, када је Црвена звезда имала играча мање на леду, севнула је једна фантастична контра црвено-белих. Павле Подунавац је одлично проигро Андреја Цвика који је сам изашао пред голмана гостију и сместио пак у мрежу за 4:0. Ипак, Младост је своју добру игру наплатила голом Тонија Борића у 37. минуту (4:1). 

У последњој трећини видели смо добар хокеј са обе стране,а црвено-бели оклопници су били успешнији и постигли су два поготка. Стрелац оба гола био је Марко Дрговић уз једну асистенцију Лазара Лештарића. Младост је преко Бруне Фичура успела само да ублажи пораз за коначних 6:2 за Црвену звезду.

Црвена звезда: Бодиш, Ранковић, Драговић 2 (2), Јанковић (1), Јеремић, Јовановић, Крављанац, Лештарић (1), Марковић, Милошевић, Младеновић, Новаковић 1, Подунавац (1), Сабадош, Шпањевић 1, Стојановић, Вдовић, Цвик 2

Младост: Штимац, Валберг, Борић 1, Церовечки, Чунко, Делић, Дретар, Фичур 1, Ханжек, Л. Крамарић, Н. Крамарић, Премерл, Шакић, Смолец (2), Н. Трстењак, Т. Трстењак  

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама