CZBG

Tegeltijina odbrana izjave Dalasa Mura

Sukobi između Partizana i FMP-a inače ne treba da interesuju navijače Zvezde, ali kada neko u tom sukobu pominje Zvezdu, onda je potrebno da se i mi oglasimo.

Košarkaš Partizana, Dalas Mur, za klupski Jutjub kanal je na pitanje o duelu sa FMP-om koji ih očekuje, rekao da je za njih čuo da su „mala Crvena zvezda”.

Tegeltija je bio nezadovoljan time što su mediji njegove reči predstavili kao „peckanje” FMP-a i Zvezde (aludirajući na navodni sukob interesa između njih), pa je krenuo u odbranu Mura na svom instagramu.

Prvo je objavio snimak sa naslovima medija koji pominju da je Mur „pecnuo” Zvezdu i FMP, a onda i izjavu Čovića iz 2011. ili 2012. godine, gde govori o sistemu Crvene zvezde čija je karika bio i FMP.

Tabloidi su postali „Zvezdini” i „huškački”, dok je Mur „samo rekao istinu”. Zaboravlja da se Čovićeve reči o saradnji Zvezde i FMP-a odnose na period od 2011. do 2015. To je završeno pre 6 godina, tako da to nije dokaz da sukob interesa postoji i danas.

Samim time, nije dokazano da je Mur u pravu, niti da su mediji učinili nešto pogrešno što su ga kritikovali. U međuvremenu, i FMP je izdao saopštenje na svom sajtu:

To je navelo Vladana Tegeltiju da se ponovo oglasi na svom instagramu, gde, između ostalog, deli Čovićeve reči po kojima je originalni FMP nestao a da je sadašnji FMP zapravo Radnički basket. Pitao ih je da li FMP treba da traži kaznu za Čovića kao što želi za Dalasa Mura.

Zaboravio je Tegeltija, da ovde postoji razlika, jer je Čović nakon toga izjavio da FMP ima 2 trofeja u jadranskoj ligi, što se protivreči priči da je FMP zapravo Radnički basket.To je Tegeltija trebalo da zna, s obzirom da je 29. marta 2021. upravo on objavio snimak gde Čović to govori, dok na desnoj strani ekrana tog istog snimka možemo videti onu ranije pomenuti izjavu koja se protivreči njome.

Dakle, vidimo da kada Čović kaže nešto što odgovara Tegeltijinoj priči, njegove reči bivaju uzimane kao apsolutni dokaz, a kad kaže suprotno, onda se to ne uzima u obzir, ili se čak ismeva, kao što je u ovoj objavi.

Gleda se samo ono što Tegeltiji odgovara. Sve suprotno od toga mora biti falsifikat (kao što je rekao za istoriju FMP-a na sajtu ABA lige da je lažna), a svaki izvor koji se slaže sa njime nije laž, niti prevara i niti falsifikat. Na tome mu se i temelje argumentacija i spinovi.

Još je napravio priču da Čović i Zvezda stoje iza huškanja pred meč sa Partizanom, koji sledi odmah posle meča Partizana i FMP-a, iako se ništa od svega ovoga ne bi desilo da igrač Partizana nije rekao nešto što i dalje nije sudski dokazano, što je izazvalo (za divno čudo) opravdanu reakciju medija i kasnije saopštenje FMP-a.

Izgleda da je zabranjeno, po Tegeltiji, da se neko brani, jer je svaka takva odbrana „napad na Partizan”.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama