ЦЗБГ

Тегелтијина одбрана изјаве Даласа Мура

Сукоби између Партизана и ФМП-а иначе не треба да интересују навијаче Звезде, али када неко у том сукобу помиње Звезду, онда је потребно да се и ми огласимо.

Кошаркаш Партизана, Далас Мур, за клупски Јутјуб канал је на питање о дуелу са ФМП-ом који их очекује, рекао да је за њих чуо да су „мала Црвена звезда”.

Тегелтија је био незадовољан тиме што су медији његове речи представили као „пецкање” ФМП-а и Звезде (алудирајући на наводни сукоб интереса између њих), па је кренуо у одбрану Мура на свом инстаграму.

Прво је објавио снимак са насловима медија који помињу да је Мур „пецнуо” Звезду и ФМП, а онда и изјаву Човића из 2011. или 2012. године, где говори о систему Црвене звезде чија је карика био и ФМП.

Таблоиди су постали „Звездини” и „хушкачки”, док је Мур „само рекао истину”. Заборавља да се Човићеве речи о сарадњи Звезде и ФМП-а односе на период од 2011. до 2015. То је завршено пре 6 година, тако да то није доказ да сукоб интереса постоји и данас.

Самим тиме, није доказано да је Мур у праву, нити да су медији учинили нешто погрешно што су га критиковали. У међувремену, и ФМП је издао саопштење на свом сајту:

То је навело Владана Тегелтију да се поново огласи на свом инстаграму, где, између осталог, дели Човићеве речи по којима је оригинални ФМП нестао а да је садашњи ФМП заправо Раднички баскет. Питао их је да ли ФМП треба да тражи казну за Човића као што жели за Даласа Мура.

Заборавио је Тегелтија, да овде постоји разлика, јер је Човић након тога изјавио да ФМП има 2 трофеја у јадранској лиги, што се противречи причи да је ФМП заправо Раднички баскет. То је Тегелтија требало да зна, с обзиром да је 29. марта 2021. управо он објавио снимак где Човић то говори, док на десној страни екрана тог истог снимка можемо видети ону раније поменути изјаву која се противречи њоме.

Дакле, видимо да када Човић каже нешто што одговара Тегелтијиној причи, његове речи бивају узимане као апсолутни доказ, а кад каже супротно, онда се то не узима у обзир, или се чак исмева, као што је у овој објави.

Гледа се само оно што Тегелтији одговара. Све супротно од тога мора бити фалсификат (као што је рекао за историју ФМП-а на сајту АБА лиге да је лажна), а сваки извор који се слаже са њиме није лаж, нити превара и нити фалсификат. На томе му се и темеље аргументација и спинови.

Још је направио причу да Човић и Звезда стоје иза хушкања пред меч са Партизаном, који следи одмах после меча Партизана и ФМП-а, иако се ништа од свега овога не би десило да играч Партизана није рекао нешто што и даље није судски доказано, што је изазвало (за дивно чудо) оправдану реакцију медија и касније саопштење ФМП-а.

Изгледа да је забрањено, по Тегелтији, да се неко брани, јер је свака таква одбрана „напад на Партизан”.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама