Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Remi hrabrih omladinaca

Iako su bili daleko bolji rival tokom meča i u još jednoj evropskoj predstavi demonstrirali napadački fudbal, to nije bilo dovoljno da naši omladinci u drugom kolu Lige šampiona savladaju Empoli. Meč je završen rezultatom 1:1, jedini pogodak u timu Marka Neđića postigao je Marko Stojanović, a revanš u Italiji nas očekuje 23. novembra.

Crvena zvezda – Empoli 1:1 (1:0)

Stadion: „FK Čukarički“.

Sudija: Vasilis Fotias (Grčka).

Strelci: Stojanović u 42. minutu za Crvenu zvezdu, a Inoćenti u 56. minutu (iz jedanaesterca) za Empoli.

Žuti kartoni: Melentijević, Lečić (Crvena zvezda), Rica (Empoli).

Crvena zvezda: S. Marinković, Mimović, Leković, Melentijević, Radojević (od 21. Marić), Lečić, Stojanović, Branković (od 79. Ognjenović), Nikolašević (od 79. Rakić), Pirgić (od 63. Milosavić), Kahvić.

Rezerve: Borjan, Marić, Pantić, Ognjenović, Đurić, Milosavić, Rakić.

Empoli: Hvalič, Moreli, Evanđelisti, Pecola, Rica, Facini, Ignjačiti (od 66. Renzi), Inoćenti, Magacu (od 66. Hejmison), Baldanzi, Logrieko (od 46 Rosi).

Rezerve: Biađini, Rosi, Guarini, Hejmison, Renzi, Indragoli, Kasai.

Izabranici Marka Neđića otvorili su meč agresivno, pokušavajući da pritiskom na odbranbenu liniju protivnika, te da tako stvore priliku za gol. U nekoliko navrata su naši biseri pokušavali i ubacivanjima po boku, ali je odbrana gostujuće ekipe uspevala da otkloni opasnost. Upravo nakon dobrog centaršuta Brankovića sa desnog boka, Lečić je dobro pobegao svom čuvaru i iz okreta gađao, ali je njegov pokušaj u 14. minutu završio nekoliko centimetara pored leve stative.

Mogli su i gosti da stignu do vođstva u 20. minutu, ali je talentovani golman našeg tima Marinković bio na visini zadatka i refleksnom odbranom sačuvao mrežu. Priliku da dovede crveno-bele u vođstvo imao je i Marić koji je zamenio povređenog Radojevića. Odlično je probio po desnom boku Mimović, uputio dobar centaršut, a nakon „odbijanca“ na pravom mestu se našao Marić koji je iz prve „ispalio projektil“ sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov pokušaj završio pored desne strane gola gostiju.

Ubrzo se isplatio pritisak našeg tima, pa su tako izabranici Marka Neđića stigli do zasluženog vođstva u 42. minutu. Bio je to mat u tri poteza, s obzirom da je Stojanović uposlio Nikolaševića i nastavio kretnju, a potom dobio loptu u peterac i samo je „spremio“ u mrežu za veliku radost crveno-belih. Već u narednom minutu, ponovo se istakao talentovani golman naše ekipe, kada je maestralnom refleksnom intervencijom skrenuo loptu preko gola, pa se tako na pauzu otišlo sa vođstvom naših bisera.

Naša ekipa počela je drugi deo igre u istom ritmu, pa su tako već u 48. minutu crveno-beli u dva navrata mogli da dupliraju prednost. Prvo se u prilici nakon odličnog kontra napada našao Mimović, ali je njegov šut završio malo pored desne stative. Već u narednom napadu Stojanović je mogao po drugi put da se upiše u listu strelaca. Odlično je istrčao kontru strelac vodećeg gola, sjajno se rešio svog čuvara, i pokušao levom nogom, ali je njegov šut završio u rukama golmana gostujuće ekipe.

Gosti su izjednačili u 56. minutu i to iz jedanaesterca, a strelac je bio Inoćenti. Pretili su fudbaleri našeg tima i želeli da dođu do pobede koja bi im donela miran revanš. Mogao je Rakić samo što je ušao u igru da se upiše u strelce, kada je nakon gužve u kaznenom prostoru levom nogom gađao dalji ugao gola gostiju, ali je Hvalič ipak uspeo to da odbrani, posle čega je usledila mirna završnica.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama