Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši

Crveno-beli odbojkši ekspresno savladali Niš i u revanšu četvrtfinala Kupa

Posle devojaka i muški tim Crvene zvezde obezbedio je plasman u polufinale Kupa Srbije. U revanš meču četvrtfinala crveno-beli odbojkaši su u dvorani “Čair” za nešto više od sat vremena savladali Niš 3:0.

Zvezda je bolje otvorila meč, vrlo brzo stekla četiri poena prednosti. Niš je uspeo da izjednči na 7:7, ali to je bilo sve. Crveno-beli su pojačali tempo, posetepeno povećavali razliku do konačnih osam poena.

Slična slika viđena je i u nastavku utakmice. I u 2. i u 3.setu Zvezda je bila sigurna u odbrani, efikasna u napadu. Dobra igra i konstantno vođstvo stvorili su uslove da trener Zvezde Igor Žakić šansu ukaže igračima sa manjom minutažom. Oni su priliku iskoristili, a Zvezda je upisala još jednu pobedu maksimalnim rezultatom i obezbedila mesto među četiri najbolje ekipe.

Po završetku meča Igor Žakić, trener Crvene zvezde, je bio zadovoljan igrom svog tima.

– Dobra utakmica za nas, zabeležili smo rezultat koji smo priželjkivali. Posle dugog puta i nešto težeg rasporeda treninga ove nedelje, na “Čairu” smo dobro izgledali. Uspeli smo da damo šansu momcima koji nisu dugo na terenu i mislim da su svi tu šansu i iskoristili na najbolji način. Od prvog do poslednjeg momenta naša igra je izgledala dobro u svim segmentima. Ono što je važno reći je da smo utakmicu priveli mirnom kraju u sva tri seta. Raduje me što smo ušli u polufinale, ostaje da sačekamo žreb i saznamo ime narednog rivala – bio je prvi komentar Žakića.

Odmora nema, već za dva dna Zvezdu očekuje novi izazov, meč 6.kola Superlige Srbije.

– Čekamo Spartak kod kuće. Još jedan težak meč, malo vremena za odmor, oporavak. Uradićemo sve da nastavimo niz dobrih partija i rezultata i da nakon i ovog meča zadržimo prvo mesto na tabeli – zaključio je Žakić.

Uz Crvenu zvezdu plasma u polufinale Kupa Srbije obezbedili su još Mladi radnik i Vojvodina. Poslednji polufinalista biće poznat 9.novembra posle revanš meča Radnički – Partizan, u prvom duelu dva tima slavili su crno-beli minimalno 3:2. Polufinalni dueli na programu su 14. i 21. decembra.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama