Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Црвено-бели одбојкши експресно савладали Ниш и у реваншу четвртфинала Купа

После девојака и мушки тим Црвене звезде обезбедио је пласман у полуфинале Купа Србије. У реванш мечу четвртфинала црвено-бели одбојкаши су у дворани “Чаир” за нешто више од сат времена савладали Ниш 3:0.

Звезда је боље отворила меч, врло брзо стекла четири поена предности. Ниш је успео да изједнчи на 7:7, али то је било све. Црвено-бели су појачали темпо, посетепено повећавали разлику до коначних осам поена.

Слична слика виђена је и у наставку утакмице. И у 2. и у 3.сету Звезда је била сигурна у одбрани, ефикасна у нападу. Добра игра и константно вођство створили су услове да тренер Звезде Игор Жакић шансу укаже играчима са мањом минутажом. Они су прилику искористили, а Звезда је уписала још једну победу максималним резултатом и обезбедила место међу четири најбоље екипе.

По завршетку меча Игор Жакић, тренер Црвене звезде, је био задовољан игром свог тима.

– Добра утакмица за нас, забележили смо резултат који смо прижељкивали. После дугог пута и нешто тежег распореда тренинга ове недеље, на “Чаиру” смо добро изгледали. Успели смо да дамо шансу момцима који нису дуго на терену и мислим да су сви ту шансу и искористили на најбољи начин. Од првог до последњег момента наша игра је изгледала добро у свим сегментима. Оно што је важно рећи је да смо утакмицу привели мирном крају у сва три сета. Радује ме што смо ушли у полуфинале, остаје да сачекамо жреб и сазнамо име наредног ривала – био је први коментар Жакића.

Одмора нема, већ за два дна Звезду очекује нови изазов, меч 6.кола Суперлиге Србије.

– Чекамо Спартак код куће. Још један тежак меч, мало времена за одмор, опоравак. Урадићемо све да наставимо низ добрих партија и резултата и да након и овог меча задржимо прво место на табели – закључио је Жакић.

Уз Црвену звезду пласма у полуфинале Купа Србије обезбедили су још Млади радник и Војводина. Последњи полуфиналиста биће познат 9.новембра после реванш меча Раднички – Партизан, у првом дуелу два тима славили су црно-бели минимално 3:2. Полуфинални дуели на програму су 14. и 21. децембра.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама