Хокеј Хокеј/Извештаји

Хокејаши Звезде остварили две победе

Хокејаши Црвене звезде остварили су победу у свом премијерном мечу у овогодишњој ИХЛ лиги. Савладана је екипа Медвешчака са 9:3 (1:2, 3:0, 5:1), мада је почетак меча наговештавао да неће све бити тако лако.

Прва трећина је започела Звездиним вођством у 5. мунуту. Стрелац је био Подунавац. Ипак, гости се нису предавали, па су на изненађење малобројних гледалаца успели да до краја овог период преокрену резултат у своју корист. Прво је у 13. минуту Јосип Јазбец изједначио на 1:1, да би минут касније Иван Белина донео неочекивано вођство Медвешчаку 1:2.

Црвено-бели су запели у другој трећини, па је у 28. минуту Андреј Цвик (асистенција Јанковић – Младеновић) изједначио на 2:2, да би у 36. минуту Лазар Лештарић (асистенција Младеновић) донео ново вођство црвено-белима од 3:2. До краја су Звездини хокејаши потврдили да су квалитетнија екипа, па је Лазар Лештарић својим другим поготком (37. минута), на асистенцију капитена Сабадоша, повисио на 4:2. 

Звезда је своју канонаду наставила у трећем периоду, а голови су падали као на траци. У 41. минуту Роберт Сабадош (асистенција Драговић) повисује на 5:2, а у 44. минуту Павле Подунавац (асистенција Драговић) доноси предност од 6:2. На 7:2 (49. минут) повисио је Андрија Шпањевић (асистенција Драговић), а Андреј Цвик у 53. минуту доноси предност од 8:2 (асистенција Новаковић – Младеновић). Последњи погодак на овом мечу (9:2) за Звездине оклопнике постигао је Угљеша Новаковић у 57. минуту. До краја гости су само успели да ублаже Звездино вођство. Стрелац за 9:3 био је Алех Димитријевић.  

Капитен Роберт Сабадош је након меча рекао следеће:

“Као прво, поздрављам све наше фанове, пратиоце и навијаче. Ово је била прва озбиљнија утакмица након дугог периода. Нисам очекивао да ћемо имати лаган меч, као што је и могло да се види у првој трећини. Требало нам је мало времена да се вратимо у неки ритам. Има ту још доста ствари на којима треба да се ради, али верујем да ће то све да се реши после пар добрих утакмица.”

Одмах у недељу, тренер Никола Бера и његови оклопници, су отишли пут Новог Сада где су одиграли меч против екипе Војводине. Меч се играо у оквиру ИХЛ такмичења. Црвена звезда је славила и у овом сусрету, а крајњи резултат је био 3:1 (2:1, 0:0, 1:0).

Звезда је повела 1:0 у 3. минуту преко Марка Драговића (асистенција Сабадош), али се Војводина вратила у меч у 5. минуту, а стрелац је био Милош Пушац. Ипак, на први одмор се отишло са Звездином предношћу од 2:1, а стрелац је био Лазар Лештарић (асистенција Подунавац – Драговић). У другом периоду није било голова, а у трећем је виђен само један и то на самом крају утакмице. Коначних 3:1 за Црвену звезду дело је Угљеше Новаковића.

После меча, за наш портал, Павле Подунавац је рекао следеће:

“Прe свeга, жeлим да чeститам мојим саиграчима који су показали карактeр. Мађим играчима чeститам јeр су дали свe од сeбe. Нисмо имали дугачку клупу, па смо изгубили пуно снагe вeћ у првој трeћини, баш као и јучeрашwој утакмици. Смогли смо снагe да нe примимо други погодак, а голман Арса јe био на висини задатка.”

Питали смо Подунавца који сегменат игре треба поправити да би екипа достигла свој максимум у ИХЛ и домаћем такмичењу.

“Кондиција”, одговара Подунавац. “Нема нас пуно, доста је младих играча. Фали нам искуство, тако да морамо да се окренемо клизању.”

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама