Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Prva pobeda u Evrokupu!

Košarkašice Crvene zvezde mts savladale su KS Basket 25 u Bidgošču 80-73 (25-24, 20-23, 21-7, 14-19) i ostvarile prvu pobedu u Evrokupu!

Crveno-bele su ključnu razliku napravile u trećem kvartalu, i uspele da nakon pada koncentraciju u poslednjoj četvrtinu sačuvaju prednost, a trojkom sa 9 metara Aleksandre Katanić i potvrde prvi evropski trijumf u sezoni i posle 13 godina!

Crvena zvezda je dobro otvorila utakmicu, odlična reakcija Nevene Naumčev nakon podbacivanja i asistencija za Milinu Mišeljić i prve poene. Prva četvrtina je protekla u mini serijama obe ekipe, ali nijedna nije uspela da napravi razliku i odlepi se u ranoj fazi. Bidgošč je bio dosta agresivniji u odbrani, na granici faula, što im je donelo priključak, jer su poenima u tranziciji i kontroli skoka, zahvaljujući Džilijen Alejn, uspevali da odbijaju nalet Zvezde. Crveno-bele su kreirale mini seriju 5-0, Bidgošč odgovorio sa 6-0, istom merom ekipa Dragana Vukovića došla do 21-25, da bi trojkom Stankievič postavila 24-25.

U nastavku, Bidgošč je upravo preko Anđelike Stankievič i Mikaele Hauzer imao prednost, koristile su brzinu i dobar šut za tri poena i donele maksimalnih +8 (43-35) svojoj ekipi. Zvezda je morala da zaigra čvršću odbranu, jer je protivnik ubacio 19 poena za 6 minuta u drugom periodu, a kada su to uspele, Aleksandra Katanić je uspešno razigravala Milicu Bojović i Kendrian Eliot, Milina Mišeljić je ubacila 12 poena u prvom poluvremenu, a Zvezda se vratila rezutatski u meč pred odmor, 47-45.

U trećoj četvrtini Zvezda je zaigrala svoju igru, u svom ritmu, iskontrolisala skok, i furioznom serijom 12-0 kreirala dvocifrenu razliku, (53-66). Domaćoj ekipi nije uspela da pomogne ni Džilijen Alejn dabl-dabl učinkom, a problem našem timu pravila su četiri faula Kendrian Eliot. Zvezda je imala priliku da razliku učini i ubedljivijom, ali dve čiste otvorene situacije nisu rešene na najbolji način. Hauzer je sa penala prekinula seriju našeg tima i postavila 54-66 pred poslednjih deset minuta.

Zvezda nije smela sebi da dozvoli pad koncentracije i priušti protivniku priliku za povratak, što su iskorističe i serijom 10-0 potpuno istopile minus našeg tima, (63-66). Aleksandra Katanić je preuzela odgovornost i novim, drugim dabl-dabl učinkom zaredom vratila vođstvo na sigurnu razlikum, asistencijama za Mašu Janković i Milinu Mišeljić, zatim i polaganjem posle nove oduzete lopte. Nakon novog tajm-auta Pjotra Kolpekše, Zmirčak je trojkom vratila neizvesnost, usledila su dva napada Bidgošča za izjednačenje, a onda trojka Aleksandre Katanić sa 9 metara uz zvuk sirene i 73-80. Nisu naše devojke iskoristile poslednja dva napada, ali su ostvarile pobedu.

Milina Mišeljić najefikasnija sa 21 poenom, Aleksandra Katanić je ubacila 19 poena, uz 11 asistencija i 6 ukradenih lopti, Maša Janković je ostvarila dabl-dabl sa 13 poena, uz 10 skokova, Nevena Naumčev je stala na 11 poena.

Nadežda je savladala Olimpijakos 88-70 i zadržala maksimalan učinak, Olimpijakos je drugi sa skorom 2-1, a Crvena zvezda na trećem mestu sa 1-2, dok je Bidgošč sa 0-3 poslednji.

U nedelju naš tim očekuje gostovanje u Šapcu protiv Duge (18.30), a već u ponedeljak put u Orenburg na meč 4.kola Evrokupa protiv Nadežde.

KKŽ Crvena zvezda mts: Eliot 8 (6sk), Naumčev 11 (2sk 3as 1ukl), Čorto, Bošnjaković, Zečević, Katanić 19 (6sk 11as 6ukl), Janković 13 (10sk 1as 1ukl), Nedeljkov, Bojović 8 (3sk 3as), Mišeljić 21 (3sk 4as 4ukl), Avlijaš, Milanović. Trener: Dragan Vuković.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama