Кошарка Кошарка/Женска кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Прва победа у Еврокупу!

Кошаркашице Црвене звезде мтс савладале су КС Баскет 25 у Бидгошчу 80-73 (25-24, 20-23, 21-7, 14-19) и оствариле прву победу у Еврокупу!

Црвено-беле су кључну разлику направиле у трећем кварталу, и успеле да након пада концентрацију у последњој четвртину сачувају предност, а тројком са 9 метара Александре Катанић и потврде први европски тријумф у сезони и после 13 година!

Црвена звезда је добро отворила утакмицу, одлична реакција Невене Наумчев након подбацивања и асистенција за Милину Мишељић и прве поене. Прва четвртина је протекла у мини серијама обе екипе, али ниједна није успела да направи разлику и одлепи се у раној фази. Бидгошч је био доста агресивнији у одбрани, на граници фаула, што им је донело прикључак, јер су поенима у транзицији и контроли скока, захваљујући Џилијен Алејн, успевали да одбијају налет Звезде. Црвено-беле су креирале мини серију 5-0, Бидгошч одговорио са 6-0, истом мером екипа Драгана Вуковића дошла до 21-25, да би тројком Станкиевич поставила 24-25.

У наставку, Бидгошч је управо преко Анђелике Станкиевич и Микаеле Хаузер имао предност, користиле су брзину и добар шут за три поена и донеле максималних +8 (43-35) својој екипи. Звезда је морала да заигра чвршћу одбрану, јер је противник убацио 19 поена за 6 минута у другом периоду, а када су то успеле, Александра Катанић је успешно разигравала Милицу Бојовић и Кендриан Елиот, Милина Мишељић је убацила 12 поена у првом полувремену, а Звезда се вратила резутатски у меч пред одмор, 47-45.

У трећој четвртини Звезда је заиграла своју игру, у свом ритму, исконтролисала скок, и фуриозном серијом 12-0 креирала двоцифрену разлику, (53-66). Домаћој екипи није успела да помогне ни Џилијен Алејн дабл-дабл учинком, а проблем нашем тиму правила су четири фаула Кендриан Елиот. Звезда је имала прилику да разлику учини и убедљивијом, али две чисте отворене ситуације нису решене на најбољи начин. Хаузер је са пенала прекинула серију нашег тима и поставила 54-66 пред последњих десет минута.

Звезда није смела себи да дозволи пад концентрације и приушти противнику прилику за повратак, што су искористиче и серијом 10-0 потпуно истопиле минус нашег тима, (63-66). Александра Катанић је преузела одговорност и новим, другим дабл-дабл учинком заредом вратила вођство на сигурну разликум, асистенцијама за Машу Јанковић и Милину Мишељић, затим и полагањем после нове одузете лопте. Након новог тајм-аута Пјотра Колпекше, Змирчак је тројком вратила неизвесност, уследила су два напада Бидгошча за изједначење, а онда тројка Александре Катанић са 9 метара уз звук сирене и 73-80. Нису наше девојке искористиле последња два напада, али су оствариле победу.

Милина Мишељић најефикаснија са 21 поеном, Александра Катанић је убацила 19 поена, уз 11 асистенција и 6 украдених лопти, Маша Јанковић је остварила дабл-дабл са 13 поена, уз 10 скокова, Невена Наумчев је стала на 11 поена.

Надежда је савладала Олимпијакос 88-70 и задржала максималан учинак, Олимпијакос је други са скором 2-1, а Црвена звезда на трећем месту са 1-2, док је Бидгошч са 0-3 последњи.

У недељу наш тим очекује гостовање у Шапцу против Дуге (18.30), а већ у понедељак пут у Оренбург на меч 4.кола Еврокупа против Надежде.

ККЖ Црвена звезда мтс: Елиот 8 (6ск), Наумчев 11 (2ск 3ас 1укл), Чорто, Бошњаковић, Зечевић, Катанић 19 (6ск 11ас 6укл), Јанковић 13 (10ск 1ас 1укл), Недељков, Бојовић 8 (3ск 3ас), Мишељић 21 (3ск 4ас 4укл), Авлијаш, Милановић. Тренер: Драган Вуковић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама