Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Црвена звезда Грунфос – Војводина 32:28 (16:16)

Трећи узастопни тријумф рукометаша, који су после две и по године нанели први пораз у домаћим оквирима вишеструком шампиону Војводини у Звездиним „Шумицама“ – 32:28 (16:16).

После пет година и неколико тесних утакмица, Црвена звезда је савладала Војводину. Звезда је одиграла најбољу утакмицу у сезони, уз велику подршку навијача који су направили сјајну атмосферу у „Шумицама“, па ни екипи попут Војводине у тим тренуцима није лако. Током целог меча у игри су били изабраници Жикице Милосављевића, а када су преузели вођство средином другог полувремена, захваљујући Јанку Гемаљевићу, нису испуштали.

Цело прво полувреме је протекло у игри гол за гол. Војводина је у 20.минуту имала +2, после серије 3:0, али су црвено-бели успели да надокнаде минус и голом Ненадића стигну до изједначења, 16:16.

Имала је Војводина плус 2 и на старту другог периода игре, али се Звезда брзо консолидовала, и захваљујући Гемаљевићу, успешно реализовала три контранапада и стекла 21:19. Од тог тренутка, Новосађани су јурили резултат, међутим, ослабљени неиграњем Оцвирка, нису имали правог решења у нападу. Јанко Гемаљевић је био сјајан, а Звезда је пропустила неколико прилика да се одлепи пре финиша, два проигравања ка Вучићевићу нису успела. Војводина је преко бившег Звездиног играча Алексе Кљајића са крила стигла до 23:23, али је Крсманчић изненадио Веркића и донео 24:23. Уследио је убитачан финиш Звезде, серија 4:1 из контранапада, два заредом је успешно реализовао Марко Крсманчић. Шотић је смањио, али је Матичић са два гола потврдио тријумф Црвене звезде 32:28.

Виктор Матичић је са 9 голова био најефикаснији, шест је постигао Мирко Ђуровић, по 5 Марко Крсманчић и Лука Кикановић.

Црвена звезда је са три везана тријумфа дошла до шест бодова и тренутно на деоби треће позиције на табели. У наредном колу, у „Шумице“ стиже Металопластика и прилика да се учврсти место у горњем делу табеле.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос – Војводина 32:28 (16:16)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 300. Судије: Иван Мошорински (Нови Сад) и Александар Панџић (Зрењанин). Искључења: Црвена звезда 10, Војводина 8 минута. Седмерци: Црвена звезда 4(4), Војводина 4(4).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 6, Симић, Ненадић 2, Јовић 1, Гемаљевић, Мајес, Јелић, Матичић 9(4), Благојевић, Крсманчић 5, Брети, Лаковић, Маринковић, Кикановић 5, Вучићевић 2, Атанасов 2. Тренер: Жикица Милосављевић

ВОЈВОДИНА: Милић, Мирковић, Прибак 3, Вуковљак, Веркић, Жмавц, Миленковић, Тасић, Рађеновић 2, Ратковић 3, Томић 1, Николић 3, Кљајић 7(4), Буњевчевић 2, Шотић 7, Бедуи. Тренер: Борис Ројевић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама