Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezdin novi poraz u Evroligi

Crvena zvezda je doživela još jedan poraz u Evroligi. Večeras je poražena u Milanu, od ekipe Armanija, rezultatom 79:62 (24:6, 19:21, 19:23, 17:12).

Katastrofalna prva četvrtina i samo 6 postignutih poena odlučilo je večerašnjeg pobednika meča. Neshvatljivo je koliko je Zvezda loše izgledala u tom periodu i kako nikako nije mogla da pogodi koš protivnika. Armani je to obilato iskoristio i došao do nedostižnih 18 poena prednosti.

Trgnuli su se crveno-beli u drugoj i trećoj četvrtini. Imali su odličnih perioda i uspeli su čak da spuste razliku na jednocifren zaostatak, ali ponovo glupe odluke u napadu su donele domaćinu otvorene prilike koje su iskoristili i odbili napad našeg tima.

Ono što je već uveliko vidljivo je Zvezdina jalovost u napadu. Ni Dobrić, ni Holins trenutno ne donose potrebne poene (posebno u šutu za tri poena), a kada dodamo da ni ostali ne mogu da pogode skoro ništa za 3 poena, onda dolazimo do toga gde je najveći problem ove ekipe.

U večerašnjem susretu Zvezda je bila bolja i u šutu za dva poena i u slobodnim bacanjima, ali Armani je imao čak 7 pogođenih trojki više od crveno-belih što je i odlučilo pobednika ovog meča. Takođe treba napomenuti da je taj katastrofalan šut za tri poena u poslednje dve utakmice 7/42, pa nije nikakvo čudo što su crveno-beli doživeli poraze i od Monaka i od Armanija.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama