Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звездин нови пораз у Евролиги

Црвена звезда је доживела још један пораз у Евролиги. Вечерас је поражена у Милану, од екипе Арманија, резултатом 79:62 (24:6, 19:21, 19:23, 17:12).

Катастрофална прва четвртина и само 6 постигнутих поена одлучило је вечерашњег победника меча. Несхватљиво је колико је Звезда лоше изгледала у том периоду и како никако није могла да погоди кош противника. Армани је то обилато искористио и дошао до недостижних 18 поена предности.

Тргнули су се црвено-бели у другој и трећој четвртини. Имали су одличних периода и успели су чак да спусте разлику на једноцифрен заостатак, али поново глупе одлуке у нападу су донеле домаћину отворене прилике које су искористили и одбили напад нашег тима.

Оно што је већ увелико видљиво је Звездина јаловост у нападу. Ни Добрић, ни Холинс тренутно не доносе потребне поене (посебно у шуту за три поена), а када додамо да ни остали не могу да погоде скоро ништа за 3 поена, онда долазимо до тога где је највећи проблем ове екипе.

У вечерашњем сусрету Звезда је била боља и у шуту за два поена и у слободним бацањима, али Армани је имао чак 7 погођених тројки више од црвено-белих што је и одлучило победника овог меча. Такође треба напоменути да је тај катастрофалан шут за три поена у последње две утакмице 7/42, па није никакво чудо што су црвено-бели доживели поразе и од Монака и од Арманија.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама