Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezdu napad odveo u poraz

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i četvrti poraz u ovosezonskom evroligaškom takmičenju. Večeras je od crveno-belih bila bolja ekipa Monaka koja je slavila rezultatom 70:62 (21:12, 20:24, 15;17, 14:9).

Prva četvrtina je bila baš loša po ekipu Dejana Radonjića. Jednostavno napad nikako nije funkcionisao i domaćin je to iskoristio da od na +9. Ipak, drugi i treći period ove utakmice doneo je dosta bolje napadačko izdanje crveno-belih koji su one te četvrtine dobili, ali su i pored toga imali katastrofalan šut za tri poena. U tim trenucima najviše su se izdvajali Volters i Kuzmić koji su punili koš domaćina, a lošom napadačkom igrom u poslednjih dva minuta treće četvrtine, Zvezda je prokockala vodstvo i dopustila ekipi Monaka da u zadnji period uđe sa tri poena prednosti.

Upravo je to bio ključni momenat ove utakmice jer su Zvezdini igrači doslovno izgubili samopouzdanje u napadu i toliko su komplikovali da je to bilo za nepoverovati. Sve ono dobro što bi učinili odbrambeno (a toga je bilo i te kako puno) upropastili bi u napadu. Ne samo da u tim trenucima nije funkcionisao šut za tri poena, nego nisu mogli da izgrade ni akciju za dva, a šuteve koje su uzimali bili su izuzetno tvrdi. Domaćin je taj poklon iskoristio i uspeo utakmicu da privede kraju i slavi svoju treću pobedu u Evroligi.

Činjenica je da se Zvezda ove sezone izuzetno muči u napadu. Pokazali su to mečevi i pre ovoga, pa se zaista pitamo da li neko u klubu razmišlja da dovede nekog igrača sa poenima u rukama. Ovo pitanje postavljamo jer smo ubeđeni da bi mnogo toga dobrog što je u svim dosadašnjim mečeveima urađeno u odbrani, bilo nagrađeno da imamo u svojim redovima igrače tipa Berona ili Lojda.

Sve u svemu, nije poraz kao poraz toliko strašan, ali boli činjenica da smo u dosadšnjem toku Evrolige mogli da imamo barem još dve pobede na svom kontu.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama