Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезду напад одвео у пораз

Кошаркаши Црвене звезде доживели су и четврти пораз у овосезонском евролигашком такмичењу. Вечерас је од црвено-белих била боља екипа Монака која је славила резултатом 70:62 (21:12, 20:24, 15;17, 14:9).

Прва четвртина је била баш лоша по екипу Дејана Радоњића. Једноставно напад никако није функционисао и домаћин је то искористио да од на +9. Ипак, други и трећи период ове утакмице донео је доста боље нападачко издање црвено-белих који су оне те четвртине добили, али су и поред тога имали катастрофалан шут за три поена. У тим тренуцима највише су се издвајали Волтерс и Кузмић који су пунили кош домаћина, а лошом нападачком игром у последњих два минута треће четвртине, Звезда је прокоцкала водство и допустила екипи Монака да у задњи период уђе са три поена предности.

Управо је то био кључни моменат ове утакмице јер су Звездини играчи дословно изгубили самопоуздање у нападу и толико су компликовали да је то било за неповеровати. Све оно добро што би учинили одбрамбено (а тога је било и те како пуно) упропастили би у нападу. Не само да у тим тренуцима није функционисао шут за три поена, него нису могли да изграде ни акцију за два, а шутеве које су узимали били су изузетно тврди. Домаћин је тај поклон искористио и успео утакмицу да приведе крају и слави своју трећу победу у Евролиги.

Чињеница је да се Звезда ове сезоне изузетно мучи у нападу. Показали су то мечеви и пре овога, па се заиста питамо да ли неко у клубу размишља да доведе неког играча са поенима у рукама. Ово питање постављамо јер смо убеђени да би много тога доброг што је у свим досадашњим мечевеима урађено у одбрани, било награђено да имамо у својим редовима играче типа Берона или Лојда.

Све у свему, није пораз као пораз толико страшан, али боли чињеница да смо у досадшњем току Евролиге могли да имамо барем још две победе на свом конту.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама