Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели кренули на дупло коло у Монако и Милано

Фото: АдмиралБет АБА лига/Драгана Стјепановић

Кошаркаши Црвене звезде мтс дан након утакмице са Морнаром у АБА лиги, путују у Француску, где их већ у уторак очекује прва од две утакмице дуплог кола Евролиге са Монаком.

Након тешке утакмице у Бару, али и остварене заслужене победе црвено-бели су се у недељу касно увече вратили за Београд, а након тренинга и ручка кренули су пут Француске.

Црвено бели су утакмицом против АЛБЕ започели нови напоран мини циклус у коме ће у кратком временском периодс одиграти 4 утакмице, од тога две у дуплом колу Евролига са Монаком и Арманијем на гостујућим теренима.

Тренер Дејан Радоњић и екипа суочени су са новим проблемима, пошто у наредном периоду у тиму неће бити Николе Ивановића који се у петак на јутарњем трендинг није осећао добро и одмах је изолован.

Утакмица Монако Црвена звезда мтс биће прва у историји Евролиге за тим са Азурне обале. али два тима већ су се састајала у сезони 2018/2019 у Еврокупу а скор је био 1/1.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: – Овај циклус је врло захтеван, од Албе путовање у Бар, данас нас очекује нови пут, сутра после утакмице поново нас очекује путовање. Неки ритам који је такав да изискује да користимо слободно време најбоље што можемо. Нема ту простора за неке велике захвате, већ да скупимо снаге и направимо припрему за мечеве са Монаком и Арманијем. Прво Француска, Монако је освајач Еврокупа, направили су потпуно нови тим за ову сезону. Ангажовањем играча попут Мотејунаса, Томаса, па Џејмса дали су јасан знак да је добар тим надоградјен и да постоји квалитет за добар резултат. Већ су доста показали у досадашњем току такмичења, индивиуално јаки, Џејмс је један од најбољх индивиудалца у лиги, атлетски добара екипа и јасно је да нас очекује тежак задатак у Монаку” додао је тренер црвено белих који је напоменуо да је Никола Ивановић у изолацији, Вајт у свом програму опоравка, док је нова брига Никола Калинић који је доживео лакшу повреду и под знаком питања је сутрашњи наступ.

Алекса Ускоковић: – Ово нам је трећа везана утакмица у 6 дана уморни смо али такав је распоред. Знамо шта нам је чинити очекује нас једна јако неугодна утакмица против Монака једне одличне екипе многотрче, потребно је да енергетски будео на потребном нивоу и да порбамо да се надигравамо. Очекујем да одиграмо добар меч.Сигурно нам највећа опасност прети од Мајка Џејмса и Вила Томаса два сјајна евролигашка играча. О Џејмсу се зна сев играч који сам може да победи и добије једну утакмицу фокус је да пробамо да га бранимо и да се добром одбраном и лаким поенима наметнемо у овој утакмици, биће тешко али идемо понављам да одиграмо добар меч – рекао је млади плеј Црвене звезде.

Утакмица Монака и Црвене звезде игра се дворани “Гастон Медецине” са почетком у 19 часова.

Одмах по завршетку утакмице у Монте Карлу, екипа летом из Нице путује у Милано где је већ у четвртак очекује дуел са Арманијем.

Извор: ККЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама