Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Velika i važna pobeda Zvezde u Baru

Foto: Mornar-Brasko zlato/MEDIA Pro

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su izuzetno važnu pobedu protiv ekipe Mornara u Baru!

Nakon što su u petak doživeli neugodan poraz u Evroligi, protiv ekipe Albe u Beogradu, crveno-beli su konsolidovali svoje redove i smogli snage da, iako umorni i istrošeni, ostvare veliku i važnu pobedu protiv ekipe Mornara.

Moranar je u susretu sa crveno-belima tražio svoju prvu ovosezonsku pobedu, ali naši košarkaši nisu dozvolili da se to desi. Iako je prva četvrtina pripala domaćinima (25:20), već u drugoj su puleni Dejana Radonjića dodali gas i na odmor otišli sa +5 (38:43).

U poslednje dve četvrtine domaćini su pokušavali da rezultat okrenu u svoju korist, ali je u tim trenicima veliku ulogu u Zvezdinoj ekipi odigrao Aleksa Uskoković koji je jednostavno zablistao i komandovao je Zvezdinim napadom. Njemu je rame uz rame bio Ognjen Kuzmić koji igra sve bolje i bolje, pa su tako crveno-beli sačuvali prednost i slavili sa 69:77.

Najefikasniji u crveno-belim redovima bio je Ognjen Dobrić sa 22 poena (3/5 za dva, 4/7 za tri, a pratili su ga Ognjen Kuzmić sa 14 poena (6/7 za dva i 13 skokova), Uskoković sa 10 (3/4 za dva, 1/1 za tri), te Kalinić sa 8 poena (4 asistencije).

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama