Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Crveno-bele odbojkašice zabeležile pobedu u Inđiji

Četvrti trijumf Zvezde

Inđija – Crvena zvezda 0:3 (19:25, 12:25, 17:25)

Odbojkašice Crvene zvezde nisu dozvolile nikakvo iznenađenje u 4.kolu Banka Poštanska štedionica Superlige Srbije. Na gostovanju u Inđiji istoimenoj ekipi zabeležili su pobedu maksimalnim rezultatom 3:0.

Crveno-bele su bile dominantne u svim segemnetima igre. Napad je funkcionisao bez greške, prijem servisa i odbrana odlični. Meč je bolje otvorila Zvezda, imala vođstvo i od tri gola. Domaće su uspele da anuliraju prednost, povedu 10:8, ali je Zvezda vrlo brzo preuzela kontrolu i taj period igre dobila 25:19.

U drugom setu Inđija je povela 4:2 i to je bilo sve. Odbojkašice iz Beograda su najpre preokrenula na 5:4, a onda sigurnom igrom povećavale prednost koja je na kraju iznosila 13 poena.

U poslednjem periodu igre iako se očekivalo da Inđija kod vođstva rivala 2:0 zaigra na sve ili ništa, viđena je apsolutna dominacija Zvezde. Još jedna ekspresna pobeda tima iz Ljutice Bogdna.

Po završetku meča trener Aleksandar Vladisavljev je bio zadovoljan kako su njegove izbranice odigrle ovaj duel.

– Dobro spremljena i dobro odigrana utakmica. Veoma sam zadovoljan jer su devojke skoro svaki dogovor ispoštovale i prenele to na teren. Kad se ovako dobije, ubedljivo rezultatski čini se da je bila lagana utakmica. Ona jeste bila takva jer smo je mi takvom napravili. Zaista smo iskoristili sve slabosti našeg domačina, a uspeli da im zatvorimo sve ono što oni dobro rade. Ekipa Inđije nije ni malo naivan rival. Imali su dobar start u sezoni i morali smo najozbiljnije moguće da uđemo u ovaj meč. Lepa uvertira za nastavak sezone.

Zvezda nema mnogo prilike za odmor, već u utorak novi izazov, Kup protiv Stare Pazove.

 U Pazovi nas čeka sigurno jedan izuzetno težak meč, ali dogovorili smo se da idemo korak po korak, da ne razmišljamo previše u dubinu. Za nas je sad najvažnije da se devojke odmore, oporave, a potom da se što bolje spremimo – zaključio je Vladisavljev.

Korektor Anja Ašonja je najpre čestitala devojkama na četvrtoj pobedi u Superligi Srbije.

– Večeras smo ispunile svaki zadatak koji nam je trener dao, ispoštovale smo svaki dogovor. Želimo da i u utorak u utakmici u Kupu protiv Stare Pazove ponovimo dobru i sigurnu igru i nastavimo pobednički niz.

Vremena za odmor nema. Duel protiv Jedinstva u četvrtini finala Kupa Srbije Zvezda igra već u utorak u Staroj Pazovi.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama