Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Radnički Niš 1:0 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Niša na stadionu „Rajko Mitić“ rezultatom 1:0. Izabranici Dejana Stankovića su tokom većeg dela utakmice kontrolisali dešavanja na terenu, a jedini pogodak za naš tim postigao je El Fardu Ben u 54. minutu posle asistencije Luisa Dionija.

Crvena zvezda – Radnički Niš 1:0 (0:0)
 
Stadion: „Rajko Mitić“ , Beograd.
 
Sudija: Nikola Radaković.
 
Strelac: Ben u 54. minutu.
 
Žuti kartoni: Rodić (Crvena zvezda), Aksentijević, Kasalica (Radnički Niš).
 
Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov (od 87. Eraković), Dragović, Rodić, Ivanić, Krstičić, Stanić ( od 61.Sanogo), Falko (od 61.Lazetić), Ben ( od 83.Živković), Dioni (od 61.Kanga).
 
Rezerve: Gordić, Degenek, Kanga, Petrović, Eraković, Lazetić, Živković, Sanogo, Srnić, Gobeljić, Bakajoko.
 
Radnički Niš: Kahriman, Kovačević (od 73.Bjeličić), Stevanović, Mićibući (od 59. Tomić), Škrbić (od 59. Kasalica), Duronjić (od 79.Arsić), Vujadinović, Pejović, Mitrović ( od 73.Spasić), Stanković, Aksentijević.
 
Rezerve: Kojić, Bjeličić, Spasić, Kasalica, Arsić, Ilić, Tomić, Todoroski, Savić Ristić, Vukadinović. 
 
Crveno-beli su od samog starta krenula ofanzivno na gol protivnika, a već u drugom minutu Mirko Ivanić je imao priliku da nakon dobrog prodora i udarca ka golu dovede našu ekipu u vođstvo, ali je lopta otišla pored gola. Tri minuta kasnije i Ben je bio u prilici da se upiše u listu strelaca, nakon centaršuta Rodića, bio je najviši u kaznenom prostoru, ali je njegov udarac glavom bio neprecizan. Nastavila je Crvena zvezda da pritiska protivnika, a u 16. minutu u prilici se ponovo našao Ben, koji je nakon dobrog centaršuta Dionija primirio loptu grudima i „opalio“ po golu, ali je ponovo za malo bio neprecizan. 
 
Pokušavali su izabranici Dejana Stankovića iz svih pozicija da pogode, a u prilici se našao i mladi Stanić, koji je sa distance oprobao svoj udarac, ali je bio neprecizan. U 22. minutu videli smo novo uzbuđenje, Falko je u dva navrata u kaznenom prostoru probao da pogodi, ali je čuvar mreže gostiju krajnjim naporima uspeo da zaustavi oba pokušaja. Uspeo je Falko u 26. minutu da savlada Kahrimana nakon dobre akcije, ali se italijanski fudbaler našao u nedozvoljenoj poziciji pa se rezultat nije promenio. Samo dva minuta kasnije, odlični Mirko Ivanić je ponovo imao priliku da dovede naš tim u vođstvo, ali je protivnički golman ponovo uspeo da skrene loptu u korner. Mogli su naši fudbaleri do gola ponovo u 37. minutu, ovog puta u prilici se našao Dioni. Odličan centaršut uputio je Rodić sa levog boka, a Dioni je pokušao da loptu skrene u gol, ali je ona završila u naručju Kahrimana. Tri minuta pre kraja poluvremena, Falko se odlično snašao i dodao Ivaniću, a ovaj iz prve „pucao“ ponovo u golmana gostiju. Pokušavali su i gosti u nekoliko navrata, ali su naši defanzivci odlično otklanjali opasnost, pa se rezultat do poluvremena nije promenio. 
 
I drugo poluvreme počelo je istim tempom, a malo je nedostajalo da izabranici Dejana Stankovića već na samom početku drugog dela igre stignu do vođstva. Falko je pokušao iz slobodnog udarca da savlada Kahrimana, ali je golman gostiju ipak odbranio taj pokušaj. Ponovo se italijanski internacionalac našao ui prilici u 50. minutu, sjajnim prodorom je uspeo da izbori poziciju za šut i „opalio“ ali je ponovo za malo bio neprecizan.
 
Uspeli su izabranici Dejana Stankovića da slome otpor protivnika u 54. minutu i stignu do zasluženog vođstva. Dioni je odlično uputio oštar centaršut sa levog boka, lopta je došla do peterca gde usamljenom Benu nije bilo teško da je usmeri u mrežu za vođstvo naše ekipe. Nakon gola usledio je malo mirniji deo igre u kom su naši fudbaleri smireno, kroz pas igru kontrolisali dešavanja na terenu. Novo uzbuđenje videli smo u 68. minutu, a u prilici se našao talentovani Lazetić. Gajić je odlično spustio loptu nakon centaršuta, a mladi Lazetić se odlično snašao i šutirao, međutim, direktno u Kahrimana. Mogao je i Kanga da se upiše u listu srelaca, ali je njegov udarac u 79. minutu izblokiran. Pokušavali su crveno-beli po bokovima u nekoliko navrata da ugroze gol protivnika, kao i preko raspoloženog Lazetića, ali se rezultat nije promenio do kraja utakmice.
 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama