Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Раднички Ниш 1:0 (0:0)

Фудбалери Црвене звезде савладали су Раднички из Ниша на стадиону „Рајко Митић“ резултатом 1:0. Изабраници Дејана Станковића су током већег дела утакмице контролисали дешавања на терену, а једини погодак за наш тим постигао је Ел Фарду Бен у 54. минуту после асистенције Луиса Дионија.

Црвена звезда – Раднички Ниш 1:0 (0:0)
 
Стадион: „Рајко Митић“ , Београд.
 
Судија: Никола Радаковић.
 
Стрелац: Бен у 54. минуту.
 
Жути картони: Родић (Црвена звезда), Аксентијевић, Касалица (Раднички Ниш).
 
Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков (од 87. Ераковић), Драговић, Родић, Иванић, Крстичић, Станић ( од 61.Саного), Фалко (од 61.Лазетић), Бен ( од 83.Живковић), Диони (од 61.Канга).
 
Резерве: Гордић, Дегенек, Канга, Петровић, Ераковић, Лазетић, Живковић, Саного, Срнић, Гобељић, Бакајоко.
 
Раднички Ниш: Кахриман, Ковачевић (од 73.Бјеличић), Стевановић, Мићибући (од 59. Томић), Шкрбић (од 59. Касалица), Дуроњић (од 79.Арсић), Вујадиновић, Пејовић, Митровић ( од 73.Спасић), Станковић, Аксентијевић.
 
Резерве: Којић, Бјеличић, Спасић, Касалица, Арсић, Илић, Томић, Тодороски, Савић Ристић, Вукадиновић. 
 
Црвено-бели су од самог старта кренула офанзивно на гол противника, а већ у другом минуту Мирко Иванић је имао прилику да након доброг продора и ударца ка голу доведе нашу екипу у вођство, али је лопта отишла поред гола. Три минута касније и Бен је био у прилици да се упише у листу стрелаца, након центаршута Родића, био је највиши у казненом простору, али је његов ударац главом био непрецизан. Наставила је Црвена звезда да притиска противника, а у 16. минуту у прилици се поново нашао Бен, који је након доброг центаршута Дионија примирио лопту грудима и „опалио“ по голу, али је поново за мало био непрецизан. 
 
Покушавали су изабраници Дејана Станковића из свих позиција да погоде, а у прилици се нашао и млади Станић, који је са дистанце опробао свој ударац, али је био непрецизан. У 22. минуту видели смо ново узбуђење, Фалко је у два наврата у казненом простору пробао да погоди, али је чувар мреже гостију крајњим напорима успео да заустави оба покушаја. Успео је Фалко у 26. минуту да савлада Кахримана након добре акције, али се италијански фудбалер нашао у недозвољеној позицији па се резултат није променио. Само два минута касније, одлични Мирко Иванић је поново имао прилику да доведе наш тим у вођство, али је противнички голман поново успео да скрене лопту у корнер. Могли су наши фудбалери до гола поново у 37. минуту, овог пута у прилици се нашао Диони. Одличан центаршут упутио је Родић са левог бока, а Диони је покушао да лопту скрене у гол, али је она завршила у наручју Кахримана. Три минута пре краја полувремена, Фалко се одлично снашао и додао Иванићу, а овај из прве „пуцао“ поново у голмана гостију. Покушавали су и гости у неколико наврата, али су наши дефанзивци одлично отклањали опасност, па се резултат до полувремена није променио. 
 
И друго полувреме почело је истим темпом, а мало је недостајало да изабраници Дејана Станковића већ на самом почетку другог дела игре стигну до вођства. Фалко је покушао из слободног ударца да савлада Кахримана, али је голман гостију ипак одбранио тај покушај. Поново се италијански интернационалац нашао уи прилици у 50. минуту, сјајним продором је успео да избори позицију за шут и „опалио“ али је поново за мало био непрецизан.
 
Успели су изабраници Дејана Станковића да сломе отпор противника у 54. минуту и стигну до заслуженог вођства. Диони је одлично упутио оштар центаршут са левог бока, лопта је дошла до петерца где усамљеном Бену није било тешко да је усмери у мрежу за вођство наше екипе. Након гола уследио је мало мирнији део игре у ком су наши фудбалери смирено, кроз пас игру контролисали дешавања на терену. Ново узбуђење видели смо у 68. минуту, а у прилици се нашао талентовани Лазетић. Гајић је одлично спустио лопту након центаршута, а млади Лазетић се одлично снашао и шутирао, међутим, директно у Кахримана. Могао је и Канга да се упише у листу срелаца, али је његов ударац у 79. минуту изблокиран. Покушавали су црвено-бели по боковима у неколико наврата да угрозе гол противника, као и преко расположеног Лазетића, али се резултат није променио до краја утакмице.
 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама