Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda nemoćna protiv Albe

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli večeras da obraduju svoje navijače i slave u meču protiv berlinske Albe. Gosti su skoro celi meč odigrali perfektno i zasluženo slavili u Pioniru pred  4.658 gledalaca rezultatom 78:63 (12:10, 26:15, 20:21, 20:17).

Crvena zvezda je večeras samo na momente pokazivala nešto iz svog repertoara koji im je doneo pobede protiv Makabija i Žalgirisa, ali je to bilo nedovoljno pošto ostatak meča nisu odigrali kako treba.
Ono što posebno treba da se istakne su loše role Davidovca, Lazarevića, Uskokovića i Simonovića (zbirno nisu postigli niti jedan jedini poen), a možemo tu dodati da su lošihe odigrali i Dobrić (1/7 za tri) i Kalinić (0/6 za tri). 

Kada se to uzme u obzir, te da u ekipi nije bilo Nikole Ivanoviće, koji je pozitivan na korona virus, a da je Lazić odigrao svoju prvu evroligašku utakmicu, onda nije ni čudo da je krajnji rezultat ovakav kakav je. 

Naravno, niko ne zamera trneru Radonjiću i igračima poraz kao poraz, ali je činjenica da je Zvezda tanka na nekim pozicijama na kojima se igračima dešavaju velike oscilacije, pa kada nema učinka dolazi do velikog pada u igri.

Ono što raduje jeste sve bolje izdanje Ognjena Kuzmića (16 poena i 6 skokova) koji, u saradnji sa Nejtom Voltersom, ponovo pokazuje znake života i sve više liči na starog Kuzmića.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama