Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда немоћна против Албе

Кошаркаши Црвене звезде нису успели вечерас да обрадују своје навијаче и славе у мечу против берлинске Албе. Гости су скоро цели меч одиграли перфектно и заслужено славили у Пиониру пред  4.658 гледалаца резултатом 78:63 (12:10, 26:15, 20:21, 20:17).

Црвена звезда је вечерас само на моменте показивала нешто из свог репертоара који им је донео победе против Макабија и Жалгириса, али је то било недовољно пошто остатак меча нису одиграли како треба.
Оно што посебно треба да се истакне су лоше роле Давидовца, Лазаревића, Ускоковића и Симоновића (збирно нису постигли нити један једини поен), а можемо ту додати да су лошихе одиграли и Добрић (1/7 за три) и Калинић (0/6 за три). 

Када се то узме у обзир, те да у екипи није било Николе Ивановиће, који је позитиван на корона вирус, а да је Лазић одиграо своју прву евролигашку утакмицу, онда није ни чудо да је крајњи резултат овакав какав је. 

Наравно, нико не замера трнеру Радоњићу и играчима пораз као пораз, али је чињеница да је Звезда танка на неким позицијама на којима се играчима дешавају велике осцилације, па када нема учинка долази до великог пада у игри.

Оно што радује јесте све боље издање Огњена Кузмића (16 поена и 6 скокова) који, у сарадњи са Нејтом Волтерсом, поново показује знаке живота и све више личи на старог Кузмића.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама