Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Освежени црвено-бели дочекују великог дужника

Кошаркаши Црвене звезде мтс по први пут од почетка сезоне имали су неколико дана да се припреме за наредну утакмицу, а то је дуел 5.кола Евролиге са берлинском Албом.

Утакмица се игра у петак од 19 часова у хали “Александар Николић” и представља својеврсни увод у нову серију тешких мечева коју кошаркаши Црвене звезде играју у наредних 9 дана, а то је чак 5 утакмица у оквиру којих је и “дупло коло” ЕЛ. Након утакмице у петак, екипу Црвене звезде већ у недељу очекује меч са Морнаром у Бару, затим утакмице са Монаком и Арманијему овиру ЕЛ, и утакмица са Мегом која је на програму у недељу у Београду.

Тренер Дејан Радоњић и даље нема комплетну екипу на окупу, али је након чак 5 утакмица у кратком временском периоду, након важне победе над Цедевита Олимпијом имао мало више времена да освежи екипу и припреми је за нови дуел са АЛБОМ.

Кошаркаши Црвене звезде мтс имаће и додати мотив пред ову утакмицу, а то је поглед на историјат дуела који је у досадашњих 6 мечева апсолутно на страни гостију који су добили чак 5 утакмица.

Једини победу Црвена звезда мтс је изборила још на почетку ове серије 29.јануара 2015.године. Прошле сезоне у празном Пиониру АЛБА је славила 90:84. Овога пута амбијент ће бити значајно другачији, а публика ће бити велики и додатни импулс за црвено-беле.

Тренер Дејан Радоњић: – Ритам је од почетка био веома згуснут, имали смо утакмице на сваких три дана на почетку сезоне, а после и недељу са дуплим програмом. Уз све проблеме које смо имали са одсутним играчима било је јако захтевно и тешко. Након тог циклуса имали смо 4 дана до утакмице АЛБОМ. Покушали смо да искористимо то на најбољи могући начин, али и размишљали о играчима који се полако враћају у екипу. Урадили смо што смо и планирали и паралелно се припремали за утакмицу са немачким тимом.

О екипи АЛБЕ: – Наставили су са системом који је поставио тренер Аито. сада је ту његов помоћник који је дуго радио са њим. Наставили су са препознатљивим начином игре. Направили су доста промена у тиму и сигурно ће бити потребно време играчима да уђу у тај ритам и фолозофију игре, задржали су и квалитет који су имали, на првом месту ту је Сикма, заслужују апсолутни респект, сигурно са добрим искуством путују за Београд, имају добра искуство играња овде, на нама је до добром игром дођемо до контроле квалитета њихове игре и да им не дозволимо да они наметну свој ритам игре. После дуго времена имамо ситуацију да играмо у Пиониру евролигашку утакмицу пред нашим навијачима. Ако буде атмосфера макар приближна ономе како је знало да буде на утакмицама Евролиге овде – сигурно да ће то бити јако значајно за нас – рекао је тренер црвено белих.

Лука Митровић: – Опасна екипа којој ако дозволите да се размаше и дате јој превише простора то уме да казни. Виде се још обриси старог тренера који више није ту, играју са доста слободе у игри и ако им дозволите тај простор може да буде врло неугодно што су и показали на утакмици са Фенербахчеом. Играчи на које свакако треба обратити пажњу су Лук Сикма и Маодо Ло који су лидери екипе, али на првом месту мораћемо да имамо максималан фокус свих 40 минута на нашој одбрани јер је у питању одлична нападачка екипа.

Појединачне карте за ову утакмицу су у продаји од уторка, а у просторијама клуба у хали Александар Николић и даље су у продаји и сезонске карте.

Овом приликом апелујемо на све који желе да купе своју појединачну карту на дан утакмице на благајни хале, да дођу до благајне мало раније, како се не би стварале гужве, јер та прцедура захтева одређено време. Подсетимо, по закону сваки купац карте мора уз куповину да приложе на увид и личну карту.

Клуб подсећа да услед пандемије Ковида 19 и даљ остају на снази све здравствене мере:

Улазак на утакмицу у петак биће омогућен свим власницима сезонских карата, свима који имају КОВИД пасош (који су вакцинисани), као и онима са потврдама попут брзог ПЦР теста и потврде да су прележали КОВИД вирус.

Ради лакшег и несметаног уласка у халу, који ће наш клуб обезбедити и посебним пунктовима за власике сезонских карата, моле се сви да припреме своје одштампане потврде и покажу их редарима на уласку у дворану “Александар Николић”.

Такође, КК Црвена звезда апелује на све да поштују све прописане здравствене мере Републике Србије, да носе маске у хали, поштују прописано одстојање, као и да због спречавања евентуалних гужви због процедуре, крену ка дворани нешто раније.

КК Црвена звезда мтс – АЛБА Берлин (петак, 19 часова)

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама