Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Crveno-beli ekspresno savlaali Borac u osmini finala Kupa

Dupli program u sali USC “Voždovac” na Banjici završen je dvostrukom ekspresnom pobedom Crvene zvezde. Posle dama i muški tim je zabeležio trijumf u osmini finala Kupa Srbije, Borac iz Paraćina je savladan 3:0.

Prvi set je protekao u zagrevanju i ispitivanju snaga. Zvezda je od starta bila u stalnom vođstvu, ali do sredine seta nije uspevala da se odvoji na više od tri poena. Onda je serijom 7:1 napravila razliku i lagano privela set kraju.

U drugom periodu crveno-beli su nastavili u istom ritmu, efikasnom igrom u napadu, sigurnom u odbrani, bilo im je dovoljno 18 minuta da povedu 2:0 u setovima. Gosti iz Paraćina su u treći set ušli rasterećeno i u većem delu držali egal ne dozvolivši Zvezdi da se značajnije odvoji. Crveno-beli su, međutim, uspeli da naprave seriju 5:2 prelome meč,a potom iskoriste i prvu meč loptu za pobedu 3:0.

Igor Žakić, trener Crvene zvezde, smatra da je njegov tim pokazao da iz meča u meč napreduje.

– Drago mi je što su momci sa manjom minutažom iskoristili ukazanu šansu i pokazali da na njih može da se računa u narednom periodu.

Žakić se, potom, osvrnuo na ono što njegov tim očekuje u narednom periodu.

– Ove godine u Ligi teško da će biti utakmica gde ćemo moći da se “oporavljamo” ili kalkulišemo. Drago mi je što je Liga takva jer samim tim će i momci više napredovati jer svaka utakmica nosi izazove koji stavljaju na ozbiljan ispit stvari koje radimo na treningu. Uspeli smo da malo oporavimo igrače, sad predstoji nameštanje forme za večiti derbi protiv Partizana – zaključio je Žakić.

Miloš Milić, bloker crveno-belih, zadovoljan je ekspresnom pobesom svog tima.

– Drago mi je što smo meč okončali bez iznenađenja, nismo dopustili rivalu da se razigra, i što smo nastavili pobednički niz iz Lige. Značajno je što je ovaj meč bio laganiji, dao priliku da se rasteretimo, oporavimo jer nas već za vikend očekuje težak meč, večiti derbi protiv Partizana.

Pobeda u Kupu je odlična uvertira za duel protiv večitog rivala. Susret protiv Partizana na programu je u nedelju, 24. oktobra u 18 sati.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama