Кошарка Кошарка/Женска кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда мтс пред Олимпијакос

Кошаркашице Црвене звезде мтс данас путује за Атину где их сутра од 17.30 по нашем времену очекује дуел 2.кола групе Е Еврокупа против Олимпијакоса.

Добро познат клуб, добро позната средина, као и односи из Црвене звезде и Олимпијакоса. После ватерпола, кошарке и фудбала, и у женској кошарци ће пријатељски клубови одмерити снаге за бодове.

Олимпијакос је у првом мелу забележио најубедљивију победу 1.кола Еврокупа против пољског представника КС Баскет 25 из Бидгошча 103-68. Ана Стамолампру је била најефикаснија са 19 поена, са по 16 су се истакле нова имена у значајно појачаном тиму Мартинса Зибартса – Американка Алексис Толефри и Канађанка Рут Хамблин.

Црвено-беле су после утакмице против Надежде из Оренбурга савладале у 3.колу домаћег шампионата Пролетер 023 из Зрењанина (104-43). Тренер Драган Вуковић је искористио прилику да шансу за већу минутажу пружи млађим играчицама а неке од носиоца екипе одмори.

Звездин стратег пред меч са Олимпијакосом истиче да се и поред проблема са којима се екипа сусрела претходних дана сусреће и са озбиљним ривалом.

– Олимпијакос је искусна екипа, која је и у првој утакмици показала квалитет високом победом над Пољакињама. Mи, иако смо у оваквој ситуацији, нећемо се предати, даћемо све од себе да се прикажемо у правом светлу. Искуснији смо за једну утакмицу и надамо се да ће нам енергија бити на потребном нивоу како бисмо одговорили захтевима једне овакве утакмице.

Маша Јанковић је у првој утакмици била најефикаснија у редовима Црвене звезде са 17 поена. Имала је много тешких дуела са противницама из Русије, исто је очекује и у Атини.

– Чека нас тешка утакмица, ми желимо да докажемо и себи и другима да припадамо у Еврокупу. Морамо да уђемо у утакмицу јако, са нашом препознатљивом енергијом од самог почетка, да поновимо добре сегменте из утакмице против Надежде и да покушамо да донесемо бодове из Атине. Верујем у своју екипу и надам се победи.

Оптимистична пред меч у Атини је и Александра Катанић.

– Олимпијакос је по стилу игре сличан нама, агресивни су, али мислим да имамо потенцијала да се супротставимо, што смо и показали у првом мечу против физички доминантније екипе из Русије. Верујем да ћемо у Атини доћи до прве победе.

Утакмица између Олимпијакоса и Црвене звезде игра се сутра од 17.30 по нашем времену у дворани „Мира и Пријатељства“.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама