Blog Košarka Košarka/Vesti CZBG

Priče iz Pionira (treći čin)

Autor: CZBG, Ivan J.

Opis nije dostupan.

Fotografija: Predrag L.

Kada neko odigra od srede tri utakmice, dobije Žalgiris kući, odigra barabar sa CSKA u Moskvi i posle dva dana nadskače tim na suprotnoj strani koji je imao šest dana za pripremu utakmice, onda se može reći da ovi momci imaju karakter !!!!!!

Zvuči fraza, ali nama Ciganima treba da se ta fraza ponavlja kako bi punili Pionir ili Arenu i kako bi pomogli ovakvom timu.

Mučila se Zvezda sa šutom, ono što nas je krasilo do sada je izostalo u ovoj utakmici, nismo dobacili preko 35% šuta iz igre, ali smo bili uporni, skakali smo dobro i nagrađivali sebe sa drugim, a ponekad i sa trećim napadom u nizu. Evidentan je umor, umor napravi problem koncetraciji, a to se odrazi kroz lošije defanzivne role i procente šuta.

Gubila je Zvezda i minus 16 sredinom druge četvrtine, mnogima se motala po glavi Igokea i Laktaši. Tajm aut i do poluvremena plus jedan. Napad je pokrenuo Ostin Holins, Kalina pokazao da je najveće pojačanje ove sezone. Zatvarala je Zvezda bukvalno sve u tim momentima i vratila se u život.

Da je umor prisutan, videlo se sredinom treće četvrtine, ali opet stvari u svoje ruke preuzima Luka Mitrović, povlači ručnu i kreće egal. Klackalica što se rezultata tiče do četvrte četvrtine kada se pojavljuju Nikola Ivanović i Ognjen Kuzmić. Strašne role pomenute dvojice uz veliki broj grešaka protivničke ekipe su rezultirale i plusu preko deset koji ne odslikava realan tok meča.

Ovaj tim zaslužuje punu halu. Zaslužuje aplauz i posle deset promašenih napada jer se u jedanaestom krije ta čarobna formula kojom očas posla preokrene rezultat i vrati naš tim u igru. Nikome i nikada se neće predati i tražiće uvek šansu za preokret. U timu je dosta igrača k0ji imaju pobednički mentalitet i kada se na to sve doda izuzetna hemija ( videti kada Ivanović urla od sreće posle koša i faula a Dobrić urla iza njega) dobija se dobitna kombinacija. Naravno, sve pod dirigentskom palicom Dejana Radonjića koji je i sastavio ovakav tim.

I gle čuda ! Do petka nema utakmica i putovanja. Idealno da se igrači oporave i pripreme za Albu koja u petak dolazi u grotlo Pionira. Dobitna kombinacija je da visimo jedni drugima na glavi i da podržimo ovaj tim do nove pobede u EL.

Bravo momci, ‘alal vam vera !!!! Delije, Cigani i Zvezdaši, vidimo se u petak od 19:00, da se trese Pionir !!!

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama