Блог Кошарка Кошарка/Вести ЦЗБГ

Приче из Пионира (трећи чин)

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

Opis nije dostupan.

Фотографија: Предраг Л.

Када неко одигра од среде три утакмице, добије Жалгирис кући, одигра барабар са ЦСКА у Москви и после два дана надскаче тим на супротној страни који је имао шест дана за припрему утакмице, онда се може рећи да ови момци имају карактер !!!!!!

Звучи фраза, али нама Циганима треба да се та фраза понавља како би пунили Пионир или Арену и како би помогли оваквом тиму.

Мучила се Звезда са шутом, оно што нас је красило до сада је изостало у овој утакмици, нисмо добацили преко 35% шута из игре, али смо били упорни, скакали смо добро и награђивали себе са другим, а понекад и са трећим нападом у низу. Евидентан је умор, умор направи проблем концетрацији, а то се одрази кроз лошије дефанзивне роле и проценте шута.

Губила је Звезда и минус 16 средином друге четвртине, многима се мотала по глави Игокеа и Лакташи. Тајм аут и до полувремена плус један. Напад је покренуо Остин Холинс, Калина показао да је највеће појачање ове сезоне. Затварала је Звезда буквално све у тим моментима и вратила се у живот.

Да је умор присутан, видело се средином треће четвртине, али опет ствари у своје руке преузима Лука Митровић, повлачи ручну и креће егал. Клацкалица што се резултата тиче до четврте четвртине када се појављују Никола Ивановић и Огњен Кузмић. Страшне роле поменуте двојице уз велики број грешака противничке екипе су резултирале и плусу преко десет који не одсликава реалан ток меча.

Овај тим заслужује пуну халу. Заслужује аплауз и после десет промашених напада јер се у једанаестом крије та чаробна формула којом очас посла преокрене резултат и врати наш тим у игру. Никоме и никада се неће предати и тражиће увек шансу за преокрет. У тиму је доста играча к0ји имају победнички менталитет и када се на то све дода изузетна хемија ( видети када Ивановић урла од среће после коша и фаула а Добрић урла иза њега) добија се добитна комбинација. Наравно, све под диригентском палицом Дејана Радоњића који је и саставио овакав тим.

И гле чуда ! До петка нема утакмица и путовања. Идеално да се играчи опораве и припреме за Албу која у петак долази у гротло Пионира. Добитна комбинација је да висимо једни другима на глави и да подржимо овај тим до нове победе у ЕЛ.

Браво момци, ‘алал вам вера !!!! Делије, Цигани и Звездаши, видимо се у петак од 19:00, да се тресе Пионир !!!

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама