Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Trijumf vaterpolista u Savoni! Revanš za Ligu šampiona u sredu na 25.maju!

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Savonu u prvom meču 3.kola kvalifikacija za Ligu šampiona na bazenu „Karlo Zaneli“ 9:8 (1:1, 2:3, 2:1, 3:4) i stekli bitnu prednost pred revanš u sredu na 25.maju.

Veoma bitna pobeda crveno-belih u duelu protiv trećeplasirane ekipe Serije A, u utakmici u kojoj su i pored ninusa od dva gola uspeli da preokretom dođu do prednosti. Do finiša smo gledali uzbudljivu i izjednačenu borbu kada je Ivan Basara sa dva gola doneo doneo prevagu i pobedu našem timu.

Čvrst početak meča i prva četvrtina u globalu. Videli smo šest isključenja i dva gola. Sredinom prvog perioda kapiten Miloš Vukićević je doneo prednost našem timu, ali je Nebojša Vušković izjednačio na ulasku u poslednji minut. Zvezda je imala igrača manje u poslednjem napadu, ali je odbranila gol.

Druga deonica je donela preokret. Savona je preko Grate i Vuškovića brzo došla u prednost, da bi crveno-beli zaigrali dosta bolju odbranu koja je donela i rezultat. Veljko Tankosić je iskoristio igrača više i smanjio na 3:2, da bi Ivan Basara i Gavril Subotić doneli preokret i 3:4 Zvezdi na poluvremenu.

Veoma raspoložen je bio reprezentativac Crne Gore, Nebojša Vušković. Tesna borba u trećem periodu igre, nije bilo golova do poslednja dva minuta, kada je Kotoranin u dva navrata doneo izjednačenje Savoni. Pogodio je za 4:4, uzvratio njegov reprezentativni saigrač Bogdan Đurđić drugim golom za 4:5, a Vušković bio precizan u situaciji sa igračem više i četvrti put bio strelac bio strelac 40 sekundi pre kraja za 5:5. Savona je ponovo imala igrača više u poslednjem meču, ali ponovo su se odbranili izabranici Aleksandra Filipovića.

Poslednji kvartal je doneo i rasplet i najviše uzbuđenja. Na samom startu poslednjih osam minuta Valerio Rico je pogodio za 6:5, ali je Đurđić u poslednjim sekundama iskoristio igrača više za 6:6. Na identičan način je Joki ponovo pogodio za vođstvo svog tima (7:6), a zatim je usledila furiozna završnica Crvene zvezde. Vuk Milojević je izjednačio, a Ivan Basara sa dva vezana gola doneo Zvezdi presudnih 7:9. Gavril Subotić je zaradio treće isključenje u poslednjih deset sekundi, a Mateo Joki svojim drugim golom smanjio zaostatak svoje ekipe revanš i postavio konačnih 8:9.

Ivan Basara je bio i najefikasniji sa 3 gola, Bogdan Đurđić je pogodio dva puta, Miloš Vukićević, Veljko Tankosić, Gavril Subotić i Vuk Milojević po jednom.

Crvena zvezda je u prednosti pred revanš i ima veliki priliku da ponovo nastupi u najelitnijem takmičenju i donese Srbiji tri predstavnika u Ligi šampiona. Revanš meč je na programu u sredu, 20.oktobra na 25.maju.

SAVONA – CRVENA ZVEZDA 8:9 (1:1, 2:3, 2:1, 3:4)
Savona, bazen: „Karlo Zaneli“. Gledalaca: 200. Sudije: Radoslav Kovižna (Poljska) i Mikiel Zvart (Holandija). Igrač više: Savona 11(3), Crvena zvezda 10(4).

SAVONA: Masaro, Rosi, Pačalijev, Vušković 4, Molina, Rico 1, Kaldijeri, Bruni, Kampopjano, Đovaneti, Joki 3, Da Rold. Trener: Alberto Anđelini

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Đurđić 2, Marković, Subotić 1, Milojević 1, Pješivac, Basara 3, Rađen, Vukićević 1, Smiljević, Radović, Aleksić. Trener: Aleksandar Filipović

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama